EjendomsWatch

Pandora skruer op for antallet af butikker

Smykkekoncernen vil især uden for Europa ekspandere sine salgskanaler.

Smykkevirksomheden Pandora vil nu åbne flere end 300 nye konceptbutikker i år mod en tidligere ambition om flere end 275. Det fortæller selskabet i sit halvårsregnskab tirsdag morgen.

Butikkerne vil desuden i højere grad ligge uden for hjemmeregionen, EMEA, som tæller både Europa, Mellemøsten og Afrika. Regionen vil nu kun stå for 50 pct. af butiksåbningerne i år mod tidligere 60 pct.

Til gengæld opjusteres andelen for regionen Nord- og Sydamerika samt Asien- og Stillehavsregionen til 25 pct. hver mod tidligere 20 pct. hver.

Danmark tegner sig for 11 ud af i alt 1920 konceptbutikker på globalt plan, viser regnskabet.

Omsætningen steg til 4327 mio. kr. i april-juni, hvor der blandt analytikere var ventet en omsætning på 4464 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

"Jeg er meget tilfreds med regnskabet for første kvartal, som viser en vækst i lokal valuta på 25 pct. Vi har tocifret vækst i alle regioner og fremgang i alle vores smykkekategorier, så jeg er godt tilfreds med regnskabet, siger adm. direktør Anders Colding Friis i en kommentar til regnskabet.

Driftsresultatet (ebitda) steg med 23 pct. til 1609 mio. kr., svarende til en ebitda-margin på 37,2 pct. Her var der dog ventet 1729 mio. kr. og 38,0 pct. ifølge Ritzau Estimates.

I det tilsvarende kvartal i 2015 leverede Pandora en omsætning på 3598 mio. kr. og et driftsresultat på 1311 mio. kr., svarende til en margin på 36,4 pct.

Bundlinjen i kvartalet i år endte på et overskud på 1221 mio. kr efter skat., hvor analytikerne havde estimeret et overskud på 1260 mio. kr. I andet kvartal af 2015 lød nettooverskuddet på 910 mio. kr.

Fitness World åbner nye centre i lavpriskrig

Stadium opgiver butikkerne i Danmark - jysk kæde tager over

H&M går efter flere og større butikker i Danmark 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier