EjendomsWatch

Regeringen poster 30 mio. kr. i ejendomseksperiment

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet afsætter en pulje til forsøg med modulsystemer, der skal sikre moderne og fleksible lejeboliger i tomme bygninger.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto

Med en pulje på 30 mio. kr. til forsøg med modulsystemer vil regeringen løse behovet for billige lejeboliger og tomme og forfaldne bygninger, der specielt er en udfordring i land- og yderområder. Det skriver Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

"Det giver ikke mening, at tomme, ældre bygninger fylder bybilledet uden at blive brugt. Derfor synes jeg, at dette er et rigtig godt bud på, hvordan man kan udnytte de gode ledige kvadratmeter i bygninger, som ofte ikke fejler noget. Det er et fint redskab at bruge moduler til ruminddeling, så indretningen bliver fleksibel og kan sættes op alt efter, hvem der skal bo der," udtaler udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

I modsætning til pavillon- og barakbyggeri er formålet med denne pulje at etablere boliger i allerede eksisterende ejendomme, som ikke længere er i brug.

Det er kun kommuner, der kan søge om puljens penge, men ministeriet opfordrer by- og boligområdets aktører med "gode og kreative idéer" til at tage kontakt til kommunerne for derved at etablere "konstruktive partnerskaber og samarbejder".

Frist for indsendelse af ansøgning om del i puljen er 1. november 2016.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Flygtninge flytter i nedrivningstruede boliger

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier