Dansk Byggeri ser positivt på nye klimakrav

Det skal være inden for boliger og byggeri, at regeringen skal finde de største reduktioner af CO2-udledning, mener Dansk Byggeri. Her er der mulighed for hente meget ved at energirenovere ældre bygninger, lyder det.
Foto: Ricky John Molloy/Dansk Byggeri
Foto: Ricky John Molloy/Dansk Byggeri

Brancheorganisationen Dansk Byggeri kalder Europa Kommissionens klimapakke for et vigtigt skridt og hilser den velkommen.

Klimapakken lægger kort fortalt op til, at Danmark skal reducere CO2-udledningen med 39 pct. frem til 2030.

Og det er i den såkaldte ikke-kvoteomfattede sektor, der også går under tilnavnet biler, bønder og boliger.

"EU-Kommissionen har med sit netop offentliggjorte krav til de enkelte landes CO2-reduktionsmål lagt op til et ambitiøst klimakrav for Danmark. Kravet bør ikke kun ses som en byrde. Det bør også ses som et vigtigt skridt på vejen mod et Danmark uafhængigt af fossile brændsler i 2050," siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Potentiale for varmebesparelser

Det er op til den danske regering at fordele og prioritere indsatsen, der skal til for at nå klimakravet. Og i den ikke-kvoteomfattede sektor er det transport, landbrug og bygningsmassen, der står for den største CO2-udledning.

"Danmark bør prioritere sin indsats for at nå klimakravene nationalt, ellers risikerer vi at forsinke og fordyre den omstilling, vi alligevel skal realisere. Og vi ved, at der er rigtig mange potentialer for varmebesparelser især ved energirenovering af bygninger fra før 1980. Det er derfor oplagt, at regeringen også fokuserer indsatsen her," udtaler Michael H. Nielsen i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen skriver Dansk Byggeri, at de krav, som bygningsreglementet i Danmark har stillet til bygningers energiforbrug, har medvirket til, at Danmark har udviklet en række spidskompetencer i forhold til energieffektive byggematerialer og energirenovering. Dansk Byggeri mener, at industrien har forstået at udnytte til eksport af danske løsninger.

Før klimapakken bliver vedtaget, skal den først forhandles på plads med Europa-Parlamentet og medlemslandene.

Dansk Industri ser skeptisk på vækst i det private byggeri

PKA investerer i svanemærket boligejendom

21 aktører på ejendomsmarkedet vil bidrage til en CO2-neutral hovedstad

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også