EjendomsWatch

Dansk Byggeri ser positivt på nye klimakrav

Det skal være inden for boliger og byggeri, at regeringen skal finde de største reduktioner af CO2-udledning, mener Dansk Byggeri. Her er der mulighed for hente meget ved at energirenovere ældre bygninger, lyder det.

Foto: Ricky John Molloy/Dansk Byggeri

Brancheorganisationen Dansk Byggeri kalder Europa Kommissionens klimapakke for et vigtigt skridt og hilser den velkommen.

Klimapakken lægger kort fortalt op til, at Danmark skal reducere CO2-udledningen med 39 pct. frem til 2030.

Og det er i den såkaldte ikke-kvoteomfattede sektor, der også går under tilnavnet biler, bønder og boliger.

"EU-Kommissionen har med sit netop offentliggjorte krav til de enkelte landes CO2-reduktionsmål lagt op til et ambitiøst klimakrav for Danmark. Kravet bør ikke kun ses som en byrde. Det bør også ses som et vigtigt skridt på vejen mod et Danmark uafhængigt af fossile brændsler i 2050," siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, i en pressemeddelelse.

Potentiale for varmebesparelser

Det er op til den danske regering at fordele og prioritere indsatsen, der skal til for at nå klimakravet. Og i den ikke-kvoteomfattede sektor er det transport, landbrug og bygningsmassen, der står for den største CO2-udledning.

"Danmark bør prioritere sin indsats for at nå klimakravene nationalt, ellers risikerer vi at forsinke og fordyre den omstilling, vi alligevel skal realisere. Og vi ved, at der er rigtig mange potentialer for varmebesparelser især ved energirenovering af bygninger fra før 1980. Det er derfor oplagt, at regeringen også fokuserer indsatsen her," udtaler Michael H. Nielsen i pressemeddelelsen.

I pressemeddelelsen skriver Dansk Byggeri, at de krav, som bygningsreglementet i Danmark har stillet til bygningers energiforbrug, har medvirket til, at Danmark har udviklet en række spidskompetencer i forhold til energieffektive byggematerialer og energirenovering. Dansk Byggeri mener, at industrien har forstået at udnytte til eksport af danske løsninger.

Før klimapakken bliver vedtaget, skal den først forhandles på plads med Europa-Parlamentet og medlemslandene.

Dansk Industri ser skeptisk på vækst i det private byggeri

PKA investerer i svanemærket boligejendom

21 aktører på ejendomsmarkedet vil bidrage til en CO2-neutral hovedstad

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier