Unge ledige renoverer eget kvarter

I Odense skal renovering af almene boliger bringe de unge ledige og de lokale firmaer sammen. De unge får job, selvværd og penge på kontoen, mens det offentlige sparer udgifterne til passiv forsørgelse.
23-årige Abdi Awil Ali søgte forgæves over 100 steder for at få en læreplads. Efter at have deltaget i renoveringsprojektet i Korsløkkekvarteret i Odense, hvor han bor, er Abdi blevet murerlærling. | Foto: Finn Frandsen/Polfoto
23-årige Abdi Awil Ali søgte forgæves over 100 steder for at få en læreplads. Efter at have deltaget i renoveringsprojektet i Korsløkkekvarteret i Odense, hvor han bor, er Abdi blevet murerlærling. | Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, har afsat 1,2 mia. kr. til at renovere over 1000 lejligheder i Korsløkkeparken frem til 2020. Det sker bl.a. ved at sende unge ledige fra kvarteret i aktivering i byggeprojektet. Det skriver Politiken.

"I begyndelsen var nogle firmaer lidt sky. De frygtede, at det kunne blive en klods om benet, at de skulle hjælpe de unge. Men det har kørt rigtig godt, og nu er der en efterspørgsel efter de unge," siger projektleder Jesper Kidholm Lund fra 5E Byg, som styrer byggeriet og hyrer håndværksmestre som underleverandører, til Politiken.

Fynsk byggefirma fortsætter vækst

De unge - primært fra Korsløkkeparken - får et grundforløb, som kan vare mellem 4 og 13 uger. Siden ideen blev introduceret i 2014, har omkring 50 unge mellem 18 og 30 år afsluttet grundforløbet. Heraf har 40 pct. fået et job med løntilskud, et ordinært arbejde eller er kommet i lære.

Organisationen Byg-til-Vækst er på initiativ af Dansk Byggeri Fyn og 3F Bygningsarbejderne Fyn stiftet af 10 fynske borgmestre og arbejder på, at fynske arbejdere får flest mulige arbejdspladser ud af byggeboomet i Odense, som forventes at føre til 38.000 midlertidige job i bygge- og anlægsbranchen. Derfor skal byens omkring 5.600 ledige omskoles og uddannes til at arbejde på byggeprojekterne i stedet for, at en stor del af arbejdspladserne går til syd- og østeuropæiske arbejdere.

Milliardinvesteringer skal gøre Odense attraktiv på Mipim

Odenses borgmester: "Vi har drysset guld ud på gaden"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også