EjendomsWatch

Danske boligpriser sakker bagud i forhold til Europa

Prisstigningen for danske boliger kan ikke følge med det øvrige Europa viser nye tal, hvor Danmark ryger ud af top 10. 

Foto: Ritzau Scanpix/Per Folkver

Nye tal viser, at de danske boligpriser ikke stiger i samme grad som i nogle af de øvrige lande i Europa. I Danmark er boligpriserne kun gået frem med 5 pct., mens det hos Sverige, Østrig og Ungarn er tocifret. Det skriver Købersmægler.dk.

Tallene fra Eurostat sammenligner boligpriserne fra første kvartal af 2015 med samme kvartal i 2016, og den viser, at Danmark med en prisstigning på 5 pct. befinder sig på en 11. plads i Europa.

Ifølge Købersmægler.dk kan man udlede af tallene, at "spekulationerne og diskussionen om et overophedet dansk boligmarked bør tages med et gran salt".

Forrest i feltet ligger Ungarn, der har haft en stigning på 15,2 pct. Derefter følger Østrig og Sverige med henholdsvis 13,4 og 12,5 pct.

Moody's: Nordisk ejendomsmarked tager sig en puster

Til sammenligning steg det europæiske gennemsnit med 4 pct., mens det kun er Italien, Cypern og Grækenland, der har oplevet fald i boligpriserne.

Købersmægler peger på, at der er tre årsager til de stigende boligpriser i Europa. Det er den lave rente, forbrugernes stigende købekraft qua lav inflation og ikke mindst en forbedret beskæftigelse.

"Så længe disse tre faktorer fortsætter deres udvikling i samme retning, er der ikke umiddelbart grundlag for at forvente faldende priser, alt andet lige," skriver Købersmægler.dk.

Høje boligpriser gør konverteringer rentable

AAA-klubben bliver mindre - Danmark fortsat med

Antallet af ejendomshandler falder i Europa trods sultne investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 32: Hvad er god service?

Branchen for ejendomsservice viste igen, at dens store akilleshæl er indtjeningen, mens resten af Danmark diskuterede, om udlejere har ret til at hæve huslejen, når inflationen stiger. Ugens overflyvning af de største historier på EjendomsWatch er klar.

Klumme: Forkast ny lov om andelsboliger

Den nuværende vilkårlighed i valuarvurderinger af andelsboliger vil fortsætte, hvis regeringens forslag om at ændre andelsboligloven, bliver til virkelighed, lyder det fra valuar Lars Wismann i denne klumme.

Jury på plads til Årets Ejendomsvirksomhed

EJENDOM2022: Erfarne navne fra ejendomsbranchen skal finde de bedst kvalificerede bud på vinderne af tre nye branchepriser, som uddeles på topmødet Ejendom2022 til november. Først skal EjendomsWatchs læsere og andre interesserede dog indstillle mulige kandidater.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier