EjendomsWatch

Danske boligpriser sakker bagud i forhold til Europa

Prisstigningen for danske boliger kan ikke følge med det øvrige Europa viser nye tal, hvor Danmark ryger ud af top 10. 

Foto: Ritzau Scanpix/Per Folkver

Nye tal viser, at de danske boligpriser ikke stiger i samme grad som i nogle af de øvrige lande i Europa. I Danmark er boligpriserne kun gået frem med 5 pct., mens det hos Sverige, Østrig og Ungarn er tocifret. Det skriver Købersmægler.dk.

Tallene fra Eurostat sammenligner boligpriserne fra første kvartal af 2015 med samme kvartal i 2016, og den viser, at Danmark med en prisstigning på 5 pct. befinder sig på en 11. plads i Europa.

Ifølge Købersmægler.dk kan man udlede af tallene, at "spekulationerne og diskussionen om et overophedet dansk boligmarked bør tages med et gran salt".

Forrest i feltet ligger Ungarn, der har haft en stigning på 15,2 pct. Derefter følger Østrig og Sverige med henholdsvis 13,4 og 12,5 pct.

Moody's: Nordisk ejendomsmarked tager sig en puster

Til sammenligning steg det europæiske gennemsnit med 4 pct., mens det kun er Italien, Cypern og Grækenland, der har oplevet fald i boligpriserne.

Købersmægler peger på, at der er tre årsager til de stigende boligpriser i Europa. Det er den lave rente, forbrugernes stigende købekraft qua lav inflation og ikke mindst en forbedret beskæftigelse.

"Så længe disse tre faktorer fortsætter deres udvikling i samme retning, er der ikke umiddelbart grundlag for at forvente faldende priser, alt andet lige," skriver Købersmægler.dk.

Høje boligpriser gør konverteringer rentable

AAA-klubben bliver mindre - Danmark fortsat med

Antallet af ejendomshandler falder i Europa trods sultne investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier