EjendomsWatch

Projektboliger hitter i hovedstaden

På to et halvt år er andelen af projektlejligheder, der er sat til salg i København, mere end fordoblet.

Foto: Ritzau Scanpix/Sebastian Buur Gunvald

I øjeblikket er næsten hver tredje af de ejerlejligheder, der er sat til salg i Københavns Kommune, udbudt som et projektsalg, hvor folk køber, inden byggeriet står færdigt, skriver Politiken.

Det viser en ny opgørelse fra Boligsiden.dk. Kurven har været støt stigende de seneste to et halvt år. I januar 2014 lå andelen af udbudte projektsalg på 16 pct., mens tallet i juni i år var nået op på 33 pct.

"Der er en stor efterspørgsel efter boliger i København, og intet tyder på, at presset på boligmarkedet i hovedstaden tager af foreløbig, så de mange byggerier skyder op for at dække et behov, der helt klart er til stede«, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, til Politiken.

Den store andel af nybyggeri er med til at hæve boligpriserne i hovedstaden. I Københavns Kommune ligger salgsprisen for de ejerlejligheder, der sælges som projektsalg, i gennemsnit 22 pct. højere end andre ejerlejligheder. Prisen for et projektsalg starter ved 2 mio. kr.

Københavns Kommune efterspørger 45.000 boliger frem mod 2027

Jens Kramer: Boligmarkedet nærmer sig en top

Østerbro-grund bliver Københavns næste boligprojekt

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier