EjendomsWatch

Økonom advarer: Oslos boligkrise er overdramatiseret

Mangel på nybyggeri har ført til kritik af boligudbuddet til et stigende antal indbyggere i den norske hovedstad. Markedet fungerer godt, lyder det fra økonom.

Foto: Visitoslo/F.W. Foto

I Norge snakkes der disse dage om boligkrise og misforhold mellem nybyggeri og befolkningsvækst, men seniorøkonom Marius Gonsholt Hov fra Handelsbanken mener, at situationen overdramatiseres.

Det skriver norske Dagens Næringsliv.

Marius Gonsholt Hov advarer om, at opfattelsen af situationen på boligmarkedet i Oslo bygges på forenklede tal og for mekaniske beregninger. Modsat beregninger og den generelle opfattelse, vurderer seniorøkonomen, at tilbudssiden af boligmarkedet fungerer godt på nuværende tidspunkt.

De forenklede tal og for mekaniske beregninger har resulteret i en overdramatisering af situationen, der i følge Marius Gonsholt Hov kan sætte yderligere skub på priserne, hvilket igen kan skabe stor faldhøjde.

Norge vil sætte langt flere pensionspenge i udenlandske ejendomme

Rallykører rykker rundt på ejendomme for tocifret milliardbeløb

London-baseret ejendomsinvestor vil fordoble sin størrelse i Norden

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier