EjendomsWatch

Økonom advarer: Oslos boligkrise er overdramatiseret

Mangel på nybyggeri har ført til kritik af boligudbuddet til et stigende antal indbyggere i den norske hovedstad. Markedet fungerer godt, lyder det fra økonom.

Foto: Visitoslo/F.W. Foto

I Norge snakkes der disse dage om boligkrise og misforhold mellem nybyggeri og befolkningsvækst, men seniorøkonom Marius Gonsholt Hov fra Handelsbanken mener, at situationen overdramatiseres.

Det skriver norske Dagens Næringsliv.

Marius Gonsholt Hov advarer om, at opfattelsen af situationen på boligmarkedet i Oslo bygges på forenklede tal og for mekaniske beregninger. Modsat beregninger og den generelle opfattelse, vurderer seniorøkonomen, at tilbudssiden af boligmarkedet fungerer godt på nuværende tidspunkt.

De forenklede tal og for mekaniske beregninger har resulteret i en overdramatisering af situationen, der i følge Marius Gonsholt Hov kan sætte yderligere skub på priserne, hvilket igen kan skabe stor faldhøjde.

Norge vil sætte langt flere pensionspenge i udenlandske ejendomme

Rallykører rykker rundt på ejendomme for tocifret milliardbeløb

London-baseret ejendomsinvestor vil fordoble sin størrelse i Norden

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier