EjendomsWatch

Catella: Internationale investorer flokkes om Norden

Det nordeuropæiske ejendomsmarked er i højere grad en del af internationale institutionelle investorers porteføljer i Europa, lyder det fra den finansielle rådgiver. Interessen vil presse afkastkravet nedad inden for to specifikke typer ejendomme.

Foto: PR

Institutionelle investorer kaster sig i højere grad over det nordiske ejendomsmarked, lyder det i en markedsvurdering fra corporate finance-rådgiveren Catella, der peger på den økonomiske gennemsigtighed og velstand i de nordiske lande som trækplaster.

Hvor det hidtil primært har været Sverige, der har solet sig i investorernes bejlerier, er der nye vinde på vej. De seneste tre kvartaler er efterspørgslen steget fra tyske, franske og britiske investorer, der ifølge Catella især har kig på kontor- og butiksejendomme.

"Markederne har klart potentiale for at blive en del af investorernes porteføljer. København viser en negativ udvikling for afkast, men en kombination af det nordiske segment med det tyske, spanske eller belgiske kontorsegment kan være en succesfuld strategi med henblik på spredning af risici," skriver Thomas Beyerle, analysechef hos Catella, i forbindelse med markedsvurderingen.

Ifølge Catella har den øgede internationale interesse været med til at presse afkast i København ned på 4,11 pct., hvilket følger udviklingen i Oslo på 4,05 pct. De bedste københavnske kontorejendomme vurderes stadig til at have attraktive afkast.

Antallet af ejendomshandler falder i Europa trods sultne investorer

Catella knopskyder for at få større nordisk tyngde

Savills Investment Management vil i top-tre i Norden

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier