Ejendomsrådgiver venter prisstigninger i kølvandet på Brexit

Newsec Egeskov & Lindquist forventer rentesænkninger fra Nationalbanken til gavn for finansiering af ejendomme.
Foto: PR
Foto: PR

Den britiske beslutning om at forlade EU-samarbejdet efter 43 år, kan blive en fordel for ejendomsbranchen, forudser ejendomsrådgiveren Newsec Egeskov & Lindquist.

"Kronen er kommet under positivt pres og vil sandsynligvis blive forsvaret med rentesænkninger. Lavere finansieringsomkostninger påvirker forretningskravet til ejendomme i nedadgående retning og giver stigende priser," siger Morten Jensen, seniorpartner og direktør hos Newsec Egeskov & Lindquist, i en pressemeddelelse.

Dermed ligger han på linje med erhvervsmægleren Sadolin & Albæk og Ejendomsforeningen Danmark, der tidligere i dag satte ord på konsekvenserne af den såkaldte Brexit.

Morten Jensen lægger vægt på, at nationalbankdirektør Lars Rohde har bekræftet, at banken er klar til at gøre, hvad der er nødvendigt for at fastholde kronens værdi.

"Turbulente forhold på de finansielle markeder får normalt en positiv afsmitning på ejendomsmarkedet. Usikkerheden sender investorerne mod mere sikre aktiver," siger Morten Jensen.

"Samtidig vil den manglende tillid til det engelske marked forstærke de store udenlandske investorers interesse for Danmark. Det er min vurdering, at Brexit kan få en positiv nettoindflydelse på det danske ejendomsmarked - på trods af den nu øgede europæiske og globale usikkerhed."

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på

Sadolin & Albæk-direktør: Brexit sender investorer mod danske ejendomme

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også