EjendomsWatch

Ejendomsrådgiver venter prisstigninger i kølvandet på Brexit

Newsec Egeskov & Lindquist forventer rentesænkninger fra Nationalbanken til gavn for finansiering af ejendomme.

Foto: PR

Den britiske beslutning om at forlade EU-samarbejdet efter 43 år, kan blive en fordel for ejendomsbranchen, forudser ejendomsrådgiveren Newsec Egeskov & Lindquist.

"Kronen er kommet under positivt pres og vil sandsynligvis blive forsvaret med rentesænkninger. Lavere finansieringsomkostninger påvirker forretningskravet til ejendomme i nedadgående retning og giver stigende priser," siger Morten Jensen, seniorpartner og direktør hos Newsec Egeskov & Lindquist, i en pressemeddelelse.

Dermed ligger han på linje med erhvervsmægleren Sadolin & Albæk og Ejendomsforeningen Danmark, der tidligere i dag satte ord på konsekvenserne af den såkaldte Brexit.

Morten Jensen lægger vægt på, at nationalbankdirektør Lars Rohde har bekræftet, at banken er klar til at gøre, hvad der er nødvendigt for at fastholde kronens værdi.

"Turbulente forhold på de finansielle markeder får normalt en positiv afsmitning på ejendomsmarkedet. Usikkerheden sender investorerne mod mere sikre aktiver," siger Morten Jensen.

"Samtidig vil den manglende tillid til det engelske marked forstærke de store udenlandske investorers interesse for Danmark. Det er min vurdering, at Brexit kan få en positiv nettoindflydelse på det danske ejendomsmarked - på trods af den nu øgede europæiske og globale usikkerhed."

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på

Sadolin & Albæk-direktør: Brexit sender investorer mod danske ejendomme

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier