EjendomsWatch

Flere hænder skal øge entreprenørs omsætning med 50 pct.

En række nye medarbejdere skal være med til at indfri vækstambitionerne hos Dansk Halbyggeri, der venter at kunne sætte omsætningsrekord i 2016.

Foto: Valdemar Jørgensen/Polfoto

Ovenpå et rekordår med stigende indtjening gik det sidste år tilbage på resultaterne for entreprenøren Dansk Halbyggeri. Men det bekymrer ikke ledelsen, der på grund af øgede investeringer venter markant vækst i fremtiden.

Sådan lyder det fra Mogens Laustsen, der er direktør hos Dansk Halbyggeri, som udfører erhvervs- og industribyggeri samt haller til sport og fritid.

Det er aktiviteter, som sidste år gav et overskud efter skat på 0,6 mio. kr., hvilket er en del lavere end rekordresultatet på 4,6 mio. kr., der blev hentet hjem året forinden.

"Tilbagegangen bekymrer mig ikke, fordi vi kan se, hvor pengene er forsvundet hen - hvis man kan sige det sådan. Vi har investeret rigtig meget i nye medarbejdere. Det kan man også se på vores personaleomkostninger," siger Mogens Laustsen.

Sidste år steg personaleudgifterne hos det Galten-baserede selskab med 38 pct. til 15,9 mio. kr. Ifølge direktøren har firmaet fordoblet medarbejderstaben inden for de sidste fire år, så der i dag arbejder 28 personer i virksomheden.

"Vi har lavet en del organisationsændringer for at geare virksomheden til den vækst, som vi planlægger. Det betyder, at vi har ansat ekstra medarbejdere," uddyber Mogens Laustsen.

Selskabet har tre hovedmålgrupper, hvor den ene er business-to-business. Det drejer sig om løsninger til private virksomheder inden for erhverv og industri.

Derudover arbejder Dansk Halbyggeri med både stat og kommuner, mens den sidste målgruppe er halvoffentlige organer som eksempelvis efterskoler, privatskoler, gymnasier, højskoler og friskoler.

"Vi har lavet vores organisationsændring primært for at styrke salgsorganisationen, hvor vi tidligere har været begrænset af at være for få mennesker, som har kunnet regne på de opgaver, der er kommet ind," siger Mogens Laustsen.

"Det har vi fået ændret på, så vi fremover har nogle flere mennesker i vores salgsorganisation, som kan regne på de opgaver, vi bliver indbudt til," fortsætter han.

Ved indgangen til indeværende år har ordrebeholdningen også været rekordstor hos virksomheden. Derfor er der en tro på, at sidste års tilbagegang hurtigt bliver afløst af ny vækst, og at Dansk Halbyggeri igen finder tilbage på rekordsporet.

"I forhold til 2016 venter vi, at vores omsætning vil stige med knap 50 pct. sammenlignet med 2015," siger Mogens Laustsen.

Sidste år omsatte Galten-virksomheden for 153 mio. kr., og ifølge direktøren er der en forventning om at lande en omsætning på cirka 220 mio. kr. i 2016. Det vil i så fald være omsætningsrekord for selskabet.

Halbyggerier har potentiale i provinsen

Pengestærk gruppe presser milliardær i sag om sydfynsk byudvikling

Risskov-borgere i oprør over ny bydel med almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier