Danfoss-ejendomme sænker kontorlejen

Selskabet Forskerparken Syd, der ejer en stor del af campus-byggeriet Alsion i Sønderborg, nedskriver værdien af ejendomme markant i regnskab, der viser underskud.
Foto: Anita Graversen/Polfoto
Foto: Anita Graversen/Polfoto

Værdien af de tre ejendomme, som Forskerparken Syd ejer ved campus-området Alsion i Sønderborg, er nedskrevet med 40 mio. kr. til 70 mio. kr. Det svarer til det beløb, som bygningen er vurderet til af en uafhængig erhvervsmægler. Det fremgår af årsregnskabet, skriver Jydskevestkysten.

Årsregnskabet for 2015 påvirkes af nedskrivningen, og det viser derfor et samlet underskud på 46 mio. kr. Samtidig bliver det i billigere at flytte ind i de tre ejendomme på Alsion, som i store træk svarer til området efter koncertsalen og ud mod Alssundbroen.

"Vi ønsker at udleje til markedspriser, og vi kommer til at matche markedsprisen på andre attraktive adresser i Sønderborg, selv om vi ikke kommer til at konkurrere med de billigste adresser. Det har vi egentlig ønsket os i mange år," siger Kjeld Kückelhahn, adm. direktør for Forskerparken Syd, til Jydskevestkysten.

Det er selskabets to største kapitalejere, Danfoss-familiens Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune, der har sagt ja til nedskrivningen.

Tomgangen i kontorejendomme falder

Kølerkonge og luftkaptajn køber konkursramt ejendomsportefølje

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også