EjendomsWatch

Danfoss-ejendomme sænker kontorlejen

Selskabet Forskerparken Syd, der ejer en stor del af campus-byggeriet Alsion i Sønderborg, nedskriver værdien af ejendomme markant i regnskab, der viser underskud.

Foto: Anita Graversen/Polfoto

Værdien af de tre ejendomme, som Forskerparken Syd ejer ved campus-området Alsion i Sønderborg, er nedskrevet med 40 mio. kr. til 70 mio. kr. Det svarer til det beløb, som bygningen er vurderet til af en uafhængig erhvervsmægler. Det fremgår af årsregnskabet, skriver Jydskevestkysten.

Årsregnskabet for 2015 påvirkes af nedskrivningen, og det viser derfor et samlet underskud på 46 mio. kr. Samtidig bliver det i billigere at flytte ind i de tre ejendomme på Alsion, som i store træk svarer til området efter koncertsalen og ud mod Alssundbroen.

"Vi ønsker at udleje til markedspriser, og vi kommer til at matche markedsprisen på andre attraktive adresser i Sønderborg, selv om vi ikke kommer til at konkurrere med de billigste adresser. Det har vi egentlig ønsket os i mange år," siger Kjeld Kückelhahn, adm. direktør for Forskerparken Syd, til Jydskevestkysten.

Det er selskabets to største kapitalejere, Danfoss-familiens Bitten & Mads Clausens Fond og Sønderborg Kommune, der har sagt ja til nedskrivningen.

Tomgangen i kontorejendomme falder

Kølerkonge og luftkaptajn køber konkursramt ejendomsportefølje

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier