EjendomsWatch

Ejendomsinvestor sætter penge i vand

Industriens Pension har rundet 14 mia. kr. i investeringer i infrastruktur, efter selskabet har postet 1,1 mia. kr. i et stort vandselskab i Storbritannien.

Investeringer i infrastruktur bliver en stadig større del af porteføljen hos Industriens Pension, der senest har investeret 1,1 mia. kr. i Southern Water, der er Storbritanniens syvendestørste vandselskab, skriver dagbladet Børsen.

"Vi investerer over 1 mia. kr. i det her aktiv. Det er mange penge, men med netop denne typer aktiver, som har så lav risiko og relativt stor forudsigelighed, kan vi godt investere større beløb," siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, til avisen.

Med investeringen i det britiske vandselskab har Industriens Pension nu investeret omtrent 14 mia. kr. i aktivklassen, og det svarer til omtrent 10 pct. af den samlede portefølje.

Jan Østergaard forventer, at investeringen kommer til at give et afkast på 4 til 8 pct., og han mener, at det er en god betaling for den risiko, selskabet tager.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier