EjendomsWatch

Ejendomsinvestor sætter penge i vand

Industriens Pension har rundet 14 mia. kr. i investeringer i infrastruktur, efter selskabet har postet 1,1 mia. kr. i et stort vandselskab i Storbritannien.

Investeringer i infrastruktur bliver en stadig større del af porteføljen hos Industriens Pension, der senest har investeret 1,1 mia. kr. i Southern Water, der er Storbritanniens syvendestørste vandselskab, skriver dagbladet Børsen.

"Vi investerer over 1 mia. kr. i det her aktiv. Det er mange penge, men med netop denne typer aktiver, som har så lav risiko og relativt stor forudsigelighed, kan vi godt investere større beløb," siger Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, til avisen.

Med investeringen i det britiske vandselskab har Industriens Pension nu investeret omtrent 14 mia. kr. i aktivklassen, og det svarer til omtrent 10 pct. af den samlede portefølje.

Jan Østergaard forventer, at investeringen kommer til at give et afkast på 4 til 8 pct., og han mener, at det er en god betaling for den risiko, selskabet tager.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier