Industriens Pension vinder international pris

Pensionsselskabet modtager hæderen for sine investeringer i infrastruktur. Investeringerne har på 10 år rundet et tocifret milliardbeløb.

Industriens Pension er blevet hædret med en pris for sine investeringer i infrastruktur. Det skriver pensionsselskabet i en pressemeddelelse

Prisen blev overrakt ved IPE Global Real Estate Awards i Amsterdam torsdag aften, hvor branchens største investorer indenfor ejendomme og infrastruktur var samlet. Jan Østergaard, chef for unoterede investeringer i Industriens Pension, var på scenen i Amsterdam for at modtage prisen.

"Vi er meget glade for anerkendelsen, der viser, at vi er med helt fremme i måden, vi investerer medlemmernes pensioner på. Vi har over en årrække målrettet udbygget vores portefølje af unoterede aktiver, hvor bl.a. infrastruktur har fået en stigende betydning. Det har været med til at give gode stabile afkast," siger Jan Østergaard i pressemeddelelsen.

I begrundelsen roste juryen Industriens Pension for den rolle, investeringer i infrastruktur har spillet i den samlede portefølje gennem et årti med et stærkt fokus på risiko og afkast og gode resultater til følge.

Industriens Pension: Svært at finde attraktive ejendomsprojekter

OPP-projekter og vindmølleparker

Industriens Pension foretog sine første investeringer i infrastruktur i 2006 og har siden investeret godt 12 mia. kroner i forskellige infrastrukturaktiver.

"Resultaterne af vores investeringer i infrastruktur har været gode, og derfor kigger vi hele tiden på, hvad der er af muligheder for at engagere os i nye projekter. Det kræver et grundigt forarbejde og gode kompetencer på området, som vi har fået opbygget over en årrække," siger Jan Østergaard.

Blandt store infrastrukturprojekter, som Industriens Pension er engageret i, er havvindmølleparkerne Butendiek og Godewind II. Derudover er Industriens Pension medinvestor i store OPP-projekter på Næstved- og Slagelse Sygehus.

Industriens Pension administrerer overenskomstaftalte arbejdsmarkedspensioner for ca. 400.000 medlemmer. Ca. 8000 virksomheder inden for industri og fødevarebranchen i Danmark indbetaler til pensionsordningen. Hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede investeringer udgør 140 mia. kr., heraf 32 mia. kr. i unoterede investeringer.

Investment & Pensions Europe, IPE, samler hvert år institutionelle investorer fra hele verden til IP Real Estate Global Awards. Investment & Pension Europe er en organisationen, der arbejder med at styrke det faglige samarbejde om investerings- og pensionsforhold på europæisk plan.

Det er 12. gang, at IPE Real Estate Global Conference and Awards uddeler priser til institutionelle investorer fra hele verden

Ejendomsinvestor undslap penge og prestige i London

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også