Medicinalgrossist bygger kæmpe lagerejendom

Danmarks største lægemiddelsgrossist bygger nyt højteknologisk lager i transportcenter ved Køge.
Per Hansen, logistikdirektør hos Nomeco. | Foto: PR
Per Hansen, logistikdirektør hos Nomeco. | Foto: PR

30 meter højt og et areal så stort som 3 fodboldbaner. Det er proportionerne for medicinalgrossisten Nomecos nye lagerejendom i Skandinavisk Transport Center ved Køge. Det skriver Sjællandske.

Nomeco købte i august 2015 en 100.000 kvm stor erhvervsgrund i Køge Kommune for i 2017 at kunne åbne et stort logistisk knudepunkt for Nomecos distribution af medicin til Danmark og resten af Norden. Grunden i transportcenteret skal fuldt udbygget rumme hovedkontor og administration for Nomecos industridivision, Nomeco Healthcare Logistics.

"Vi er ved at designe bygningen, så den passer til den teknologi, vi har valgt. I efteråret 2015 valgte vi leverandørerne af kraner og teknologisk udstyr, og nu pågår puslespillet med at forene teknologi med bygning. Vi forventer at kunne sende udbuddet på byggeriet ud til entreprenører til sommer," siger logistikdirektør hos Nomeco, Per Hansen, til Sjællandske.

Nomeco har ligeledes lager i København, Odense, Århus og Ålborg. Herfra distribueres medicin til de danske apoteker. Ligeleds opererer selskabet allerede i mindre målestok fra Køge, hvor man har lejet sig ind i et 15.000 kvm stort lager i Skandinavisk Transport Center. Nomeco er en del af den paneuropæiske Phoenix Group, der er et tysk, familieejet selskab med afdelinger i 25 lande.

Dansk logistiksværvægter sælger ejendomme i milliardhandel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også