EjendomsWatch

Medicinalgrossist bygger kæmpe lagerejendom

Danmarks største lægemiddelsgrossist bygger nyt højteknologisk lager i transportcenter ved Køge.

Per Hansen, logistikdirektør hos Nomeco. | Foto: PR

30 meter højt og et areal så stort som 3 fodboldbaner. Det er proportionerne for medicinalgrossisten Nomecos nye lagerejendom i Skandinavisk Transport Center ved Køge. Det skriver Sjællandske.

Nomeco købte i august 2015 en 100.000 kvm stor erhvervsgrund i Køge Kommune for i 2017 at kunne åbne et stort logistisk knudepunkt for Nomecos distribution af medicin til Danmark og resten af Norden. Grunden i transportcenteret skal fuldt udbygget rumme hovedkontor og administration for Nomecos industridivision, Nomeco Healthcare Logistics.

"Vi er ved at designe bygningen, så den passer til den teknologi, vi har valgt. I efteråret 2015 valgte vi leverandørerne af kraner og teknologisk udstyr, og nu pågår puslespillet med at forene teknologi med bygning. Vi forventer at kunne sende udbuddet på byggeriet ud til entreprenører til sommer," siger logistikdirektør hos Nomeco, Per Hansen, til Sjællandske.

Nomeco har ligeledes lager i København, Odense, Århus og Ålborg. Herfra distribueres medicin til de danske apoteker. Ligeleds opererer selskabet allerede i mindre målestok fra Køge, hvor man har lejet sig ind i et 15.000 kvm stort lager i Skandinavisk Transport Center. Nomeco er en del af den paneuropæiske Phoenix Group, der er et tysk, familieejet selskab med afdelinger i 25 lande.

Dansk logistiksværvægter sælger ejendomme i milliardhandel

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier