EjendomsWatch

Bruxelles-terror koster hoteloperatør 32 mio. kr.

Svenske Pandox, der også opererer i Danmark, melder om fremgang for sine danske hoteller.

Den svenske hotelkoncern Pandox driver First Hotel Copenhagen ved Sydhavnen. | Foto: PR

Den børsnoterede svenske hoteloperatør Pandox, der i Danmark driver i alt ni hoteller bl.a. under varemærket First Hotels, oplevede en ret flad udvikling i årets første tre måneder, viser kvartalsrapporten tirsdag.

Nettoresultatet stod næsten stille på 376 mio. svenske. kr., mens indtægterne steg 1 pct. renset for valutaeffekter.

70 internationale hotelkæder overvejer at etablere sig i København

Med til at trække ned var terrorhandlingerne i Bruxelles i marts, der på årsbasis vil ende med at koste Pandox hvad der svarer til 32 mio. kr. på driftsresultatet, fremgår det.

Fremgangen i København var 3 pct. i første kvartal mod 11 pct. i 2015 som helhed. Ifølge Pandox, der både driver egne og andres hoteller, blev fremgangen i kvartalet båret af en ligelig kombination af øget efterspørgsel og højere gennemsnitspriser på hotelværelser.

Hoteller reder op til boom i nye hotelværelser

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier