EjendomsWatch

Ejendomme hjalp ATP tørskoet gennem første kvartal

Aktier koster pensionskæmpen dyrt, mens alternative investeringer giver gevinst.

Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Mens investeringer i danske og udenlandske aktier gav ATP et negativt investeringsafkast på 1,3 mia. kr. i årets første tre måneder, var der anderledes positive takter at spore for pensionskæmpens alternative investeringer.

Ifølge ATP's kvartalsrapport bidrog selskabet portefølje af ejendomme med et investeringsafkast på 389 mio. kr., mens infrastruktur indbragte andre 236 mio. kr.

"De faldende renter og den faldende inflation er udtryk for at verdensøkonomien trods intensiverede pengepolitiske indsprøjtninger stadig er svag. Det afspejler sig i finansmarkederne, og vi er godt tilfredse med at være kommet igennem dette vanskelige kvartal uden tab," siger ATP’s direktør Carsten Stendevad i en pressemeddelelse.

Sammenlagt endte investeringsafkastet på 418 mio. kr., svarende til beskedne 0,4 pct.

ATP's formue var ved udgangen af marts på 757 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier