Europæisk toppris til Frederiksberg Centret

Med Sarah Lunds sweater, Borgen og Noma som fortrop har den nordiske bølge nu også ramt storcenter-verdenen.
Foto: PR
Foto: PR
AF LOTTE LUND, FREELANCEJOURNALIST

Da den internationale jury fra The International Council of Shopping Centers (ICSC) i  i efteråret inspicerede Frederiksberg Centret, efterlod det ikke Danica Ejendommes ejendomschef, Eva Handest, med følelsen af, at Frederiksberg Centret ville have en chance for at vinde en af årets europæiske ICSC-priser.

Men det var spil for galleriet.

Onsdag aften fik Eva Handest og hendes kolleger overrakt en pris for bedste ombygning ved en stor ceremoni i den italienske by Milano.

"De var meget hårde, da de var og inspicere vores center. Så lige nu er vi vanvittig stolte. Det viser, at vi i Danmark kan lave noget, der har europæisk bevågenhed," siger Eva Handest til EjendomsWatch.

Frederiksberg Centret kæmper om europæisk toppris

I alt 11 europæiske shoppingcentre var nomineret til de i alt fem ISCS-priser. Frederiksberg Centret, som ejes af Danica Ejendomme og Lægernes Pensionskasse, var med i kategorien Medium, hvilket hentyder til centrets størrelse.

Det er ikke mindst den nordiske stil, som juryen af fagfolk faldt for.

"Vi indretter os på en anden måde end de gør i Sydeuropa, hvor der altid lige kan klemmes en neglebar eller mobiltelefonreparatør ind på en lille stand i gangarealet eller hvis der en halv ledig kvadratmeter. Det er deres måde at få flere lejekroner ind. I Frederiksberg Centret har vi satset på at skabe en rolig stemning og rene linjer og store hvide flader. Og det er ikke nødvendigvis dårlig forretning," siger Eva Handest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende