Flygtningestrøm bremser nedrivning af almene boliger

Selv forældede boliger er i spil til at huse flygtninge, lyder meldingen fra boligministeren. Godkendelser til nedrivninger bliver udskudt, og det koster boligselskaberne dyrt.
Integrationsminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto
Integrationsminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto

Flere lokale boligselskaber oplever problemer med at opnå godkendelse i Boligministeriet til nedrivninger af almene boliger. Imellem jul og nytår bekræftede udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), at nedrivningsstoppet skyldes, at boligerne måske skal bruges til at huse flygtninge i fremtiden. Det skriver Boligen.

"Der kommer i øjeblikket rigtig mange flygtninge til Danmark, som skal have tag over hovedet. Ud fra en samfundsøkonomisk betragtning må vi være tilbageholdende med at give tilladelser til nedrivning, samtidig med at vi mangler indkvarteringsmuligheder og boliger til flygtninge. Vi skal være sikre på, at boligerne rent faktisk er i overskud," skriver Inger Støjberg i en e-mail til Boligen.

I samme e-mail redegør hun for hvilke nedrivningsprojekter, der særligt vil få sværere ved at opnå godkendelser. Boliger, der er blevet ubeboelige på grund af for eksempel skimmelsvamp, og boliger, der rives ned som en del af helhedsplaner, vil ikke få problemer med at opnå nedrivningsgodkendelse. Derimod vil det blive sværere at få revet boliger ned, som mangler efterspørgsel på grund af befolkningstilbagegang i området.

Det koster boligselskaberne store beløb at have boligerne stående tomme, mens de afventer ministerets afgørelser. Hos Landsbyggefonden, der er oprettet af de almene boligorganisationer til at støtte og udvikle alment boligbyggeri, forventer man, at boligselskaberne må acceptere en lignende situation et stykke tid endnu og understreger, at nedrivninger altid har været vanskelige at få godkendt. Ministeren forsikrer, at man vil lytte til vejledning og gode råd fra folk med kendskab til de enkelte lokalområder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også