EjendomsWatch

Flygtningestrøm bremser nedrivning af almene boliger

Selv forældede boliger er i spil til at huse flygtninge, lyder meldingen fra boligministeren. Godkendelser til nedrivninger bliver udskudt, og det koster boligselskaberne dyrt.

Integrationsminister Inger Støjberg (V). | Foto: Philip Davali/Polfoto

Flere lokale boligselskaber oplever problemer med at opnå godkendelse i Boligministeriet til nedrivninger af almene boliger. Imellem jul og nytår bekræftede udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), at nedrivningsstoppet skyldes, at boligerne måske skal bruges til at huse flygtninge i fremtiden. Det skriver Boligen.

"Der kommer i øjeblikket rigtig mange flygtninge til Danmark, som skal have tag over hovedet. Ud fra en samfundsøkonomisk betragtning må vi være tilbageholdende med at give tilladelser til nedrivning, samtidig med at vi mangler indkvarteringsmuligheder og boliger til flygtninge. Vi skal være sikre på, at boligerne rent faktisk er i overskud," skriver Inger Støjberg i en e-mail til Boligen.

I samme e-mail redegør hun for hvilke nedrivningsprojekter, der særligt vil få sværere ved at opnå godkendelser. Boliger, der er blevet ubeboelige på grund af for eksempel skimmelsvamp, og boliger, der rives ned som en del af helhedsplaner, vil ikke få problemer med at opnå nedrivningsgodkendelse. Derimod vil det blive sværere at få revet boliger ned, som mangler efterspørgsel på grund af befolkningstilbagegang i området.

Det koster boligselskaberne store beløb at have boligerne stående tomme, mens de afventer ministerets afgørelser. Hos Landsbyggefonden, der er oprettet af de almene boligorganisationer til at støtte og udvikle alment boligbyggeri, forventer man, at boligselskaberne må acceptere en lignende situation et stykke tid endnu og understreger, at nedrivninger altid har været vanskelige at få godkendt. Ministeren forsikrer, at man vil lytte til vejledning og gode råd fra folk med kendskab til de enkelte lokalområder.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier