EjendomsWatch

TK Development forventer fremgang efter markant underskud

Ejendomsudvikleren kom ud af det forskudte regnskabsår 2015/16 med tilbagegang på både top- og bundlinjen. Det børsnoterede selskab ser positive tendenser frem mod regnskabsåret 2016/17.

Kommanditaktieselskabet Danlink Udvikling, som ejes ligeligt af Udviklingsselskabet By & Havn I/S og TK Development, udvikler i et 50/50-ejet joint venture med AP Pension et projekt på Amerika Plads på Østerbro i København. | Foto: PR-illustration

Det børsnoterede ejendomsudviklingsselskab TK Development kom ud af det forskudte regnskabsår 2015/16 med markant tilbagegang på både top- og bundlinjen.

I 2015/16 realiserede selskabet en nettoomsætning på 327,8 mio. kr. Det er mere end en halvering sammenlignet med nettoomsætningen på 854,7 mio. kr. året før. Selskabet oplyser dog i regnskabet, at omsætningen varerier fra år til år.

"Det sker, idet omsætningen i koncernen i al væsentlighed indregnes på tidspunktet for aflevering af projektet og dermed risikoovergang," står der i regnskabet, der blev fremlagt fredag morgen.

Selskabet landede et underskud før skat på 190,9 mio. kr., hvilket er markant ringere end underskuddet på 17,4 mio. kr. i 2014/15. Resultatet er påvirket af nedskrivninger af grunde, projekter og goodwill på 194,6 mio. kr.

Nedskrivningerne er blandt andet på grunde og projekter i lande, som koncernen ikke ønsker at være aktiv i på sigt, negativ værdiregulering af koncerns tyske investeringsejendom samt nedskrivninger af grunde og projekter i Tjekkiet og grunde i Polen.

TK Development oplyser desuden, at virksomheden i fjerde kvartal har indgået en aftale med PKA om en femårig refinansiering af Sillebroen i Frederikssund på 500 mio. kr. Derudover meddeler selskabet, at hovedbankforbindelsens engagement er forlænget frem til 30. september 2017.

Fastholder forventninger til 2016/17

TK Development forventer i det forskudte regnskabsår 2016/17 et resultat før skat af fortsættende aktiviteter i niveauet 10-30 mio. kr.

"Heri indgår forventninger om, at en række igangværende, mindre og mellemstore projekter gennemføres inden regnskabsårets udløb," skriver selskabet i regnskabet.

Samtidig fremgår det, at TDK's væsentligste development-projekter forventes først at bidrage til resultatet i det efterfølgende regnskabsår.

Fynsk byggefirma fortsætter vækst

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier