EjendomsWatch

TK Development forventer fremgang efter markant underskud

Ejendomsudvikleren kom ud af det forskudte regnskabsår 2015/16 med tilbagegang på både top- og bundlinjen. Det børsnoterede selskab ser positive tendenser frem mod regnskabsåret 2016/17.

Kommanditaktieselskabet Danlink Udvikling, som ejes ligeligt af Udviklingsselskabet By & Havn I/S og TK Development, udvikler i et 50/50-ejet joint venture med AP Pension et projekt på Amerika Plads på Østerbro i København. | Foto: PR-illustration

Det børsnoterede ejendomsudviklingsselskab TK Development kom ud af det forskudte regnskabsår 2015/16 med markant tilbagegang på både top- og bundlinjen.

I 2015/16 realiserede selskabet en nettoomsætning på 327,8 mio. kr. Det er mere end en halvering sammenlignet med nettoomsætningen på 854,7 mio. kr. året før. Selskabet oplyser dog i regnskabet, at omsætningen varerier fra år til år.

"Det sker, idet omsætningen i koncernen i al væsentlighed indregnes på tidspunktet for aflevering af projektet og dermed risikoovergang," står der i regnskabet, der blev fremlagt fredag morgen.

Selskabet landede et underskud før skat på 190,9 mio. kr., hvilket er markant ringere end underskuddet på 17,4 mio. kr. i 2014/15. Resultatet er påvirket af nedskrivninger af grunde, projekter og goodwill på 194,6 mio. kr.

Nedskrivningerne er blandt andet på grunde og projekter i lande, som koncernen ikke ønsker at være aktiv i på sigt, negativ værdiregulering af koncerns tyske investeringsejendom samt nedskrivninger af grunde og projekter i Tjekkiet og grunde i Polen.

TK Development oplyser desuden, at virksomheden i fjerde kvartal har indgået en aftale med PKA om en femårig refinansiering af Sillebroen i Frederikssund på 500 mio. kr. Derudover meddeler selskabet, at hovedbankforbindelsens engagement er forlænget frem til 30. september 2017.

Fastholder forventninger til 2016/17

TK Development forventer i det forskudte regnskabsår 2016/17 et resultat før skat af fortsættende aktiviteter i niveauet 10-30 mio. kr.

"Heri indgår forventninger om, at en række igangværende, mindre og mellemstore projekter gennemføres inden regnskabsårets udløb," skriver selskabet i regnskabet.

Samtidig fremgår det, at TDK's væsentligste development-projekter forventes først at bidrage til resultatet i det efterfølgende regnskabsår.

Fynsk byggefirma fortsætter vækst

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier