Status fra Cannes: Klima mig her og klima mig der

MIPIM 2023: Hvordan får en af verdens mest CO2-belastende brancher, ejendomsbranchen, nedbragt sit klimaaftryk? Og findes svaret ved den franske riviera – med et vinglas i hånden?
Mandag bød Byggesocietetet og Byens Netværk til sit årlige uformelle netværksarrangement, inden Mipim-messen skydes i gang officielt tirsdag. Yderst til højre ses EjendomsWatchs Peter S. Mygind. | Foto: Maja Tvilum / Watch Medier
Mandag bød Byggesocietetet og Byens Netværk til sit årlige uformelle netværksarrangement, inden Mipim-messen skydes i gang officielt tirsdag. Yderst til højre ses EjendomsWatchs Peter S. Mygind. | Foto: Maja Tvilum / Watch Medier

CANNES – Mandag aften var en stor forsamling danske Mipim-deltagere samlet på baren Plage 3.14 på strandpromenaden i Cannes, hvor Byggesocietetet og Byens Netværk afholdt deres vanlige meet-and-greet forud for de kommende dages strabadser.

Temaet var – som alt andet på årets ejendomsmesse – bæredygtighed, og diverse rådgivere, entreprenører og leverandører til ejendomsbranchen var ved at falde over hinanden i bare iver for at fortælle, hvordan netop deres virksomhed kan stoppe klimaforandringerne.

Der er noget barokt i at tage flyet til Sydfrankrig for at tale med andre danskere om, hvordan vi mindsker vores CO2-udledning. Bevares, der er også mange udenlandske investorer samlet i Cannes i disse dage, som sidder på deres hoteller og tager imod den ene efter den anden bejler, der gerne vil have snablen i deres enorme lommer. Men let’s be honest; der er rigtig mange hjemmefra, som udelukkende tager til Mipim for at tale dansk og drikke vin med ”konkollegaerne”.

Aftenen i går endte for manges vedkommende på Café Roma, det traditionsrige late-night hotspot for tørstige danske Mipim-gæster. Og mon ikke der er en enkelt eller to, der har lidt ondt i hovedet i dag, tirsdag, der står i ESG-E’ets tegn, environment.

Hvad sker i dag?

Traditionen tro står Byggesocietetet for den danske stand på messen, der har åbent fra kl. 9 til kl. 19. Dagens program begynder med morgenkaffe kl. 10, hvor sekretariatschef Lars Sønderskov byder velkommen til Mipim 2023.

Fra kl. 14 til kl. 15 afholdes det internationale arrangement Global Danish Solutions i Festivalpalæet, hvor Byggesocietetet sammen med brancheorganisationerne Byens Netværk, Proptech Denmark og Danske Arkitektvirksomheder giver omverdenen et indblik i danske løsninger i den grønne omstilling. Arrangementet er udsolgt, så det er kun for dem, der har billet.

Til gengæld er der et åbent arrangement på den danske stand kl. 15, hvor Sweco sammen med repræsentanter fra Enemærke & Petersen, Ikano Bolig og FSB debatterer, hvor vi fremtidssikrer byggeriet.

Efter debatten, kl. 16.30, er der den officielle åbning af den danske stand, der af uransagelige årsager altid finder sted efter de første arrangementer er afholdt. Her vil formanden for Property and Investment Danmark, Tony Christrup, holde en tale.

Endelig afholder Estate Media kl. 17 sin årlige Nordic Lounge, hvor man endelig, endelig kan få den befriende reparationsbajer, som nogen stensikkert sukker efter. Det er jo for pokker det, vi er her for!

... eller hvad?

Konversationsleksikon

Dagens ord: Greenwashing

Oprindelse: Kendt fra 1996 fra engelsk greenwashing med samme betydning, af engelsk green ’grøn’ og washing ’det at vaske’.

Betydning: Vildledende markedsføring af aktiviteter eller produkter, der præsenteres mere miljøvenlige og bæredygtige, end de er.

Eksempel: Ejendomsudviklere og entreprenører, der brander deres byggeri som bæredygtigt, risikerer at blive politianmeldt af Forbrugerombudsmanden for greenwashing, hvis ikke de lever op til de strenge regler for dokumentation, der er på området.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også