EjendomsWatch

Catena udvider i Danmark: Køber ejendomme til værdi af trecifret millionbeløb

Svenske Catena erhverver sig seks logistiskejendomme – heraf fem i Danmark – til med en samlet værdi på godt 600 mio. kr. Købsprisen betales delvist via nyudstedte Catena-aktier.

En af Catenas nye danske ejendomme, der har Postnord som lejer. | Foto: PR / Catena AB

Den svenske ejendomsinvestor Catena har indgået aftale med det danske selskab H5 Properties om at købe fem logistikejendomme i Danmark og en ejendom i Borås i Sverige.

Ejendommene har en underliggende ejendomsværdi på ca. 815 mio. svenske kr. efter fradrag af udskudt skat. Det svarer til lidt over 600 mio. kr., oplyser Catena i en meddelelse.

Ejendommene erhverves ved virksomhedsopkøb, og købsprisen for aktierne beløber sig foreløbigt til 457 mio. svenske kr. efter fradrag for udskudt skat, hvilket svarer til en pris på 338 mio. danske kr.

"Catena ser et stort potentiale i Danmark, og med dette opkøb indtager vi en yderligere position på det skandinaviske marked for logistikejendomme," udtaler Jörgen Eriksson, adm. direktør for Catena.

"Det handler om en attraktiv ejendomsportefølje med stabile lejere og effektive faciliteter på gode placeringer, der passer godt til Catenas eksisterende netværk af logistiske ejendomme," tilføjer han i meddelelsen.

Købsprisen betales delvist via nyudstedte Catena-aktier, lyder det fra selskabet, der udsteder et omvendt beløb på 200 mio. svenske kr., som sælgeren i henhold til aftalen skal indsende som betaling for nyudstedte aktier i Catena.

"Emissionen, der finder sted for delvis at finansiere overtagelsen, er rettet mod sælgeren og tegnes og betales ved erhvervelsen i forbindelse med adgang," lyder det i meddelelsen.

Driftsoverskuddet for alle ejendomme forventes at udgøre ca. 45 mio. svenske kr.

Der er tale om et opkøb af en ejendom i Vamdrup med et udlejningsareal på 26.752 kvm, to ejendomme i Kolding med et udlejningsareal på 15.327 og 10.686 kvm.

Selskabet erhverver også en ejendom i Hvidovre med et udlejningsareal på 16.489 kvm og en ejendomi Risskov med et udlejningsareal på 4497 kvm. Den svenske ejendom i porteføljen har et udlejningsareal på 19.519 kvm.

Svensk investor rykker ind på det danske ejendomsmarked 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier