EjendomsWatch

Nye boreprøver blotlægger problemer med Bach Gruppens højhusbyggeri på Amager

En ny rapport fra Teknologisk Institut dokumenterer kvalitetsproblemer med betonen i byggeriet af Bryggens Bastion, der er centrum for mistanke om både groft byggesjusk og dokumentfalsk.

Foto: PR / Bach Gruppen

Analyser af ti ny borekerner fra betonfundamentet på Bryggens Bastion afslører markante problemer med kvaliteten.

Det skriver Berlingske.

Det er Teknologisk Institut, som har undersøgt de ti borekerner efter anmodning af Københavns Kommune. Borekernerne bekræfter, at der er tale om to typer af beton lagt oven på hinanden, et øvre stærkt lag, hvor betonblandingen består af cement, vand, sandtilslag og sten i form af granit, og et lag af genbrugsbeton nedenunder.

”I brudstykkerne fra trykprøvningen er der desuden stedvist observeret plastfibre, stålfibre og i et enkelt tilfælde, hvad der ligner dele af en elastisk fuge,” lyder det i Teknologisk Instituts rapport.

Som EjendomsWatch tidligere har beskrevet, har entreprenørfirmaet Bach Gruppen, som står bag byggeriet også iværksat sin egen interne undersøgelse efter en politianmeldelse fra Københavns Kommune.

Bach Gruppen mener, at være blevet udsat for svindel fra sin leverandør, BG Beton, som er delvist ejet af Bach Gruppen selv.

De indledende undersøgelser har indtil videre peget mod, at ansvaret ligger hos to forhenværende ledende medarbejdere i BG Beton.

Bach Gruppen mener sig udsat for svindel – nøglemedarbejdere er fratrådt

Bach Gruppen politianmeldt af kommune – nu skal højhusbyggeri granskes

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier