EjendomsWatch

Bach Gruppen politianmeldt af kommune – nu skal højhusbyggeri granskes

Teknologisk Institut skal undersøge et betonfundament i amagerkansk højhusprojekt for byggesjusk.

Bach Gruppens byggeri Bryggens Bastion er et stort byudviklingsprojekt på 125.000 kvm. | Foto: PR / Bach Gruppen

Betonfundamentet i et højhusbyggeri på Amager skal nu undersøge for byggesjusk af Teknologisk Institut, efter at Københavns Kommune har politianmeldt entreprenørfirmaet Bach Gruppen, der ejer grunden, skriver Ekstra Bladet. Avisen har fået aktindsigt i politianmeldelsen.

Sagen handler om, at entreprenørfirmaet ikke i tide er vendt tilbage til kommunen med "fyldestgørende dokumentation" for, hvorfor man brugte en anden form for beton til fundamentet end den type, rådgivningsfirmaet Norconsult anbefalede. Det skulle dog ikke have betydning for bygningens sikkerhed.

Lene Christensen, der er direktør i Bach Gruppen, forsikrer, at alt er foregået efter bogen.

"Det er rigtigt, at vi har brugt andre typer af beton til bundpladen, end dem rådgiveren har foreskrevet, men jeg vedkender mig ikke, at de er forkerte. Grunden til, at vi har brugt nogle andre typer, skyldes nogle praktiske årsager," siger hun.

Højhuset skal hedde Bryggens Bastion og ligger ved Njalsgade på Amager. Planen er, at det skal blive 23 etager og 86 meter højt.

Ejendomsinvestoren Nuveen Real Estate investerede i juli 740 mio. kr. i projektet. Det var ejendomsinvestorens første investering i København, skrev EjendomsWatch i den anledning.

Stor ejendomsforvalter indtager Danmark - investerer 740 mio. kr. i studieboliger

Bach Gruppen solgte projekter for 1,3 mia. kr. i 2019: "Vi har aldrig bygget så meget"

Paneldebat advarer mod ensformig arkitektur: "Vi spiller alle det samme beat" 

Bach Gruppen fejrer rekordresultat og forventer positivt 2019 

Mere fra EjendomsWatch

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Thylander på udsalg, to nye Nrep-fonde og en vigtig aftale for Deas var blandt nyhederne i ejendomsbranchen i den forløbne uge, der også bød på interview med MT Højgaard, Nordicom og DSB, mens Gefion Group mødte skarp kritik fra entreprenør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier