Socialdemokratiet i København vil jagte boligspekulanter med bøder

Hvis boligudlejere taber en sag i huslejenævnet, skal det koste udlejerne væsentligt mere, end det gør i dag, mener Socialdemokratiet i København.
Arkivfoto. | Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Arkivfoto. | Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
AF POLITIKEN FORMIDLET AF RITZAU

Socialdemokratiet i København vil have meget hårdere kurs mod lokale spekulanter, der taber mange huslejesager.

Det skriver Politiken lørdag.

I dag betaler boligudlejere, som taber en sag i huslejenævnet, et gebyr på knap 3000 kr. Det er et – efter socialdemokraternes opfattelse – nærmest symbolsk beløb for eksempelvis at have indkrævet en alt for høj husleje. I hvert fald skal beløbet stige væsentligt, når den samme udlejer har tabt mere end tre sager. Og det skal være en bøde, der kan inddrives, ikke bare som i dag et gebyr.

Det fremgår det af et forslag fra Socialdemokratiet i København som en af flere ideer til, hvad der skal til for at ånde boligspekulanter mere i nakken. Og det uanset om det er en kapitalfond som berygtede amerikanske Blackstone eller en lille dansk boliginvestor.

Men for at kunne inddrive stigende bøder hos udlejere, der bliver ved med at tabe sager i huslejenævnet, skal der lovhjemmel til. Så det har de københavnske socialdemokrater bedt deres partifælle, boligminister Kaare Dybvad, om.

Det socialdemokratisk-københavnske udspil kommer, mens regeringen forhandler med en stribe partier om at indsnævre mulighederne i lovgivningen for, at boligudlejere sætter huslejerne himmelhøjt efter en renovering af en bolig.

Umiddelbart er der ikke meget i den socialdemokratiske buket af ideer til bekæmpelse af bolighajer, som forskrækker administrerende direktør i udlejernes organisation EjendomDanmark, Jannick Nytoft, til Politiken. Han er enig i, at der er brug for at styrke huslejenævnene, så sagsbehandlingstiderne kan komme ned. Han så gerne en sagsbehandlingsgaranti, der styrker trygheden.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Politiken.)

Venstre siger nej til helt at skrotte udskældt boligparagraf

Minister går efter et bredt forlig om revideret boligreguleringslov 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også