Rådgivere risikerer ekstraregninger som følge af nyt aftalesystem

Et nyt aftalesystem inden for byggebranchen lægger en del af ansvaret fra bygherrer over på rådgivere, skriver Børsen. "Det er ikke en regel, som vi selv havde ønsket at få med, for at være helt ærlig," siger direktør for brancheorganisation til avisen.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto
Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Et nyt aftalesystem, der træder i kraft i 2019 og går under navnet AB18, har til hensigt at undgå uforudsete budgetoverskridelser, når der opføres nye ejendomme.

Men mens bygherrerne jubler over det nye aftalesystem, der er aftalt mellem byggeriets hovedorganisationer, så er rådgiverne ikke ubetinget begejstrede, skriver Børsen.

Avisen fortæller således, at en ændring af den eksisterende aftale på området indebærer, at rådgivere, såsom arkitekter, ingeniører og entreprenører, fremover lettere kan stilles til ansvar for eksempelvis forglemmelser. Konkret kan rådgiverne idømmes en bod på 5 pct. af det beløb, som et ekstraarbejde løber op i, skriver avisen.

"Det er ikke en regel, som vi selv havde ønsket at få med, for at være helt ærlig. Det bliver lidt sværere," siger Henrik Garver, adm. direktør i Dansk Industris associerede brancheorganisation Foreningen af Rådgivende Ingeniører, til Børsen. Overordnet set mener Henrik Garver dog, at der i aftalen er indgået et kompromis, der er nogenlunde afbalanceret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Photo: Colourbox

Briefing uge 23: Koks i Koncenton