EjendomsWatch

Naturhistorisk museum får 166 mio. kr. til nybyggeri

En stor milliondonation fra A.P. Møller Fonden skal finansiere nye udstillinger i Botanisk Have i København og tilføre nybyggeriet flere kvadratmeter.

Danmark skal have et nyt nationalt museum for naturhistorien. Det nye museum kommer til at ligge i Botanisk Have i hjertet af København. Læs mere om byggeriet og dets fascinerende indhold på siderne her. Visualiseringen viser, hvordan Det nye Statens Naturhistoriske Museum vil komme til at se ud.

A.P. Møller Fonden har valgt at donere 166 mio. kr. til udstillingerne på det nye Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet.

Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

Pengene skal gå til at udvide nybyggeriet med blandt andet et område til særudstillingsareal på ca. 650 kvm og et område Oceansalen på ca. 650 kvm. Det nye Statens Naturhistoriske Museum udgør ca. 4900 kvm, og med den nye donation kommer nybyggeriet op på ca. 6200 kvm.

Statens Naturhistoriske Museum åbner efter planen nye udstillinger i 2022.

Museet har med sine samlinger "en helt unik position til at levendegøre og videregive vigtig viden om vores planet og klimaets betydning for alt liv på Jorden", lyder det i pressemeddelelsen.

Og det er den position, der nu skal styrkes med et kommende nybyggeri i Botanisk Have. Donation sikrer økonomien til det projekt.

"På Statens Naturhistoriske Museum vil vi gå forrest og sørge for at demokratisere videnskaben, så vigtig viden stilles til rådighed for alle."

"Med den store og meget generøse donation fra A.P. Møller Fonden har vi nu fået århundredets mulighed for at gøre netop det på det nye museum," lyder det fra museumsdirektør Peter C. Kjærgaard.

Donationen glæder også formanden for A.P Møller Fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, lyder det i pressemeddelelsen.

"Jeg er derfor glad for, at vi i A.P. Møller Fonden er med til at virkeliggøre den stærke vision for det nye nationale museum for naturhistorie," siger Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Det er det hollandske firma Tinker Imagineers, der kommer til at udvikle det nye udstillingsdesign til museet.

Statens Naturhistoriske Museum står for det faglige indhold.

Omdrejningspunktet for udstillingerne bliver "Vores Planet" med Jordens 4,5 milliarder års historie og menneskets eget forhold til planeten.

Danske arkitekter skal tegne nyt milliarddyrt norsk museum

Blackstone-handel skaber røre i kulturkredse

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier