EjendomsWatch

Lav tomgang giver højere lejer på kontorer og butikker

Lejen for erhvervsejendomme er steget i det seneste kvartal, viser nye tal fra Ejendomsforeningen Danmark. ATP Ejendomme bekræfter tendensen.

Arlas kontor i Viby i Jylland. | Foto: PR: Erik Arkitekter

Fremgangen i den danske økonomi har givet sig udslag i faldende tomgang på erhvervslejemålene, har forskellige analyser vist.

Den tendens giver sig udslag i lejen, viser en ny markedsstatistik fra Ejendomsforeningen Danmark, som offentliggøres onsdag.

I det seneste kvartal er markedslejen for kontorer steget med 0,7 pct., mens den for butikker er steget med 1,0 pct. Stigningerne kommer dog ikke i nærheden af lejen på boliger, som i samme periode er steget 1,5 pct., fremgår det.

"Generelt har kontorlejen ligget stabilt siden 2014 og er i perioden kun steget 3,1 pct.," skriver Ejendomsforeningen Danmark i analysen.

"Jeg kan bestemt bekræfte, at erhvervslejeniveauerne i København er stigende," siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nybolig Erhverv København, i en kommentar til Berlingske.

Det er især i city-områderne, hvor efterspørgslen på kontorer er steget, og tomgangen faldet, hvor man ser stigningerne, tilføjer analysechefen.

Underdirektør i ATP Ejendomme, Lars Gøtke, bekræfter over for avisen, at man også hos pensionsfonden, som er Danmarks største udlejer til erhverv, har set lejestigninger.

Færre og færre kontorlokaler står tomme

Tomgangen i danske kontorlokaler i største fald siden 2006

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier