EjendomsWatch

Tomgangen i danske kontorlokaler i største fald siden 2006

Tomgangen fortsætter med at nyde godt af det økonomiske opsving, viser tal fra Ejendomsforeningen Danmark. To faktorer får alligevel Jeudans adm. direktør til at forvente en mindre stigning i tomgangen i København i de kommende år.

Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan. Foto: PR/Lisbeth Holten.

Tomgangen fortsætter med at falde for udlejerne af erhvervslejemål, fremgår det af nye tal fra Ejendomsforeningen Danmark. På landsplan er der blevet udlejet 1,1 pct. flere erhvervslokaler siden første kvartal af 2017, hvilket ifølge brancheorganisationen er den mest bratte nedgang i tomgangsprocenten siden 2006.

Det skriver Børsen.

Jeudan med aktiver for 23,6 mia. kr. er blandt de ejendomsselskaber, der har stor glæde af det øjeblikkelige opsving. Det børsnoterede ejendomsselskabs portefølje har primært ejendomme i midten af København og har nu en tomgang på under 1 pct.

Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan, kalder det et usædvanligt højt niveau, men tror omvendt, at markedet inden længe igen vil se en mindre stigning i tomgangsprocenten for kontorarealer i København. Han henviser blandt andet til regeringens udflytning af statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen.

"Udflytningsplanerne vil begynde at sætte sine spor, og desuden så er der en række nybyggerier, der snart afsluttes. Det drejer sig om 100.000 kvm i år og omkring 100.000 kvm til næste år. Det vil selvfølgelig også sætte spor på byen," siger Per W. Hallgren til Børsen.

Efterspørgslen efter kontorejendomme stiger igen

Jeudan køber Café Sommersko-bygningen

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier