EjendomsWatch

Nye regler for persondata koster danske virksomheder 900 mio. kr.

Danske virksomheder har brugt 900 mio. kr. på konsulenter for at blive klar til den nye persondatalovgivning, anslår Dansk Erhverv.

Foto: Rasmus S. Høyer, Jyllands-Posten.

Brancheorganisationen Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder har brugt omkring 900 mio. kr. på rådgivere for at blive klar til den nye persondataforordning, der træder i kraft 25. maj. 

Det oplyser brancheforeningen til Børsen.

En stor del af pengene er gået til advokatfirmaer, og en af dem er Bech-Bruun, hvis compliance-afdeling, der primært beskæftiger sig med persondata, er gået fra to personer i 2013 til 30 medarbejdere i dag.

"Vi havde regnet med, at vi ville have travlt her i første halvår, men vi må indrømme, at det er kommet som en overraskelse for os, hvor travlt vi har haft," siger leder af afdelingen, Thomas Munk Rasmussen.

Frygt for bøder

Compliance i Bech-Bruun har ifølge Munk Rasmussen haft 50 pct. mere at lave end budgetteret. Som AdvokatWatch for nylig kunne fortælle, har Bech-Bruun bl.a. vundet et udbud om at være såkaldt databeskyttelsesrådgiver for 12 sjællandske kommuner, en opgave der vil indbringe firmaet ca. 4 mio. kr. om året i de næste to år.

En anden undersøgelse fra Dansk Erhverv viste tirsdag, at danske virksomheder samlet set har brugt over 8 mia. kr. på at forberede sig på den nye persondataforordning.

Ifølge Annemette Lomholt Gade, der yder juridisk konsultation til mindre virksomheder om den nye databeskyttelseslov, GDPR, er frygten for bøder drivkraften for mange virksomheder.

"Men der er også nogen, der bruger det aktivt i deres markedsføring. Det er god reklame, at kunderne kan se, at vi opfylder GDPR," siger hun til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

"Persondata-forordningen giver store udfordringer"

Nye data-regler skaber rift om kloge hoveder

Skærpede dataregler vil ramme ejendomsbranchen hårdt

Nye regler for persondata stiller høje krav til landets virksomheder  

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier