EjendomsWatch

Nye regler for persondata stiller høje krav til landets virksomheder

Selvom nye EU-regler om beskyttelse af personoplysninger først træder i kraft næste år, opfordres virksomheder allerede nu til at forberede sig på den nye virkelighed. Få styr på datastrømmen, lyder det fra advokat.

Foto: Rasmus S. Høyer, Jyllands-Posten.

Selvom der endnu ikke er udgivet hverken vejledning eller retningslinjer fra Justitsministeriet, så kan man allerede nu begynde at forberede sin virksomhed til nye EU-krav om beskyttelse af persondata.

Det skriver juridisk konsulent hos Ejendomsforeningen Danmark Mette Haagensen i en klumme, som EjendomsWatch bringer torsdag.

Her gennemgår hun de forskellige tiltag, som virksomhederne kan gøre allerede nu, inden reglerne træder i kraft. Helt centralt er, at der er styr på, hvordan data håndteres og gemmes.

"Hvad sker der eksempelvis, når I modtager en klage fra en lejer pr. brev eller e-mail? Hvad sker der, når I modtager en telefonbesked fra en andelshaver? Eller hvad sker der, når I aftaler et møde i huset, hvor en af mødedeltagerne sidder i kørestol?," spørger Mette Haagensen.

I de konkrete eksempler er det nødvendigt at få klarlagt, om informationen bliver gemt i for eksempel et sagssystem, da det at gemme informationen er ensbetydende med, at der behandles data og at virksomheden derfor er omfattet af den nye forordning.

Hele klummen kan læses her.

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier