EjendomsWatch

Medie: Kapitalfond hyrer bank til potentielt salg af Flying Tiger

Ejeren af discountkæden Flying Tiger har ifølge nyhedsmediet Bloomberg hyret den amerikanske storbank Morgan Stanley til at finde en mulig køber til de omkring 800 butikker, der ligger spredt ud over hele verden.

Foto: PR

Den svenske kapitalfond EQT er ifølge Bloomberg News i færd med at forberede et salg af Flying Tiger Copenhagen, der er selskabet bag Flying Tiger-butikkerne.

Ifølge nyhedsbureauet vil EQT hyre den amerikanske storbank Morgan Stanley til at køre salgsprocessen, der kan værdisætte Flying Tiger Copenhagen til en mia. dollar - svarende til godt seks mia. kr.

Det er ikke første gang, nyheden om et potentielt salg er fremme i medierne.

I slutningen af januar skrev Berlingske, at EQT er begyndt at føre samtaler med forskellige investeringsbanker for at finde ud af, om kædens økonomiske bedring er så god, at fonden kunne sælge eller børsnotere Tiger-kæden allerede i løbet af 2018.

"Det har jeg ingen kommentarer til. Alle exitmuligheder er stadig til stede, det gælder også børsplanerne. Alle muligheder er åbne, og vi er tilfredse med udviklingen," udtalte Morten Hummelmose, EQT's mand i bestyrelsen i selskabet bag Tiger-kæden, Zebra, til Berlingske.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz, der sidder i bestyrelsen og fortsat ejer knap 30 pct. af virksomheden.

Kæden ramte økonomiske problemer under den forrige topchef Xavier Vidal. Berlingske skrev, at en af de ting, Xavier Vidal havde gjort galt, var at hæve priserne for meget, og dermed appellere til en forkert målgruppe. Som resultat heraf blev han afskediget for omkring et år siden, og ind kom i stedet den tidligere Føtex-topchef Mette Maix, som sammen med Carsten Fensholt som ny finansdirektør fik til opgave at rette op på kæden.

Flying Tiger oplyser at have over 800 butikker fordelt ud over store dele af verden.

Medie: Kapitalfond pønser på salg af butikskæde efter opstramning

Tomgang i gamle butikker stækker Tiger før børsnotering

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier