EjendomsWatch

Medie: Kapitalfond hyrer bank til potentielt salg af Flying Tiger

Ejeren af discountkæden Flying Tiger har ifølge nyhedsmediet Bloomberg hyret den amerikanske storbank Morgan Stanley til at finde en mulig køber til de omkring 800 butikker, der ligger spredt ud over hele verden.

Foto: PR

Den svenske kapitalfond EQT er ifølge Bloomberg News i færd med at forberede et salg af Flying Tiger Copenhagen, der er selskabet bag Flying Tiger-butikkerne.

Ifølge nyhedsbureauet vil EQT hyre den amerikanske storbank Morgan Stanley til at køre salgsprocessen, der kan værdisætte Flying Tiger Copenhagen til en mia. dollar - svarende til godt seks mia. kr.

Det er ikke første gang, nyheden om et potentielt salg er fremme i medierne.

I slutningen af januar skrev Berlingske Business, at EQT er begyndt at føre samtaler med forskellige investeringsbanker for at finde ud af, om kædens økonomiske bedring var så god, at fonden kunne sælge eller børsnotere Tiger-kæden allerede i løbet af 2018.

"Det har jeg ingen kommentarer til. Alle exitmuligheder er stadig til stede, det gælder også børsplanerne. Alle muligheder er åbne, og vi er tilfredse med udviklingen," udtalte Morten Hummelmose, EQT's mand i bestyrelsen i selskabet bag Tiger-kæden, Zebra, til Berlingske Business.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz, der sidder i bestyrelsen og fortsat ejer knap 30 pct. af virksomheden.

Kæden ramte økonomiske problemer under den forrige topchef Xavier Vidal. Berlingske Business skrev, at en af de ting, Xavier Vidal havde gjort galt var at hæve priserne for meget, og dermed appellere til en forkert målgruppe. Som resultat heraf blev han afskediget for omkring et år siden, og ind kom i stedet den tidligere Føtex-topchef Mette Maix, som sammen med Carsten Fensholt som ny finansdirektør fik til opgave at rette op på kæden.

Ifølge Flying Tigers hjemmeside er discountkæden i dag oppe på at have over 800 butikker fordelt ud over store dele af verden.

Medie: Kapitalfond pønser på salg af butikskæde efter opstramning

Tomgang i gamle butikker stækker Tiger før børsnotering

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier