EjendomsWatch

Medie: Kapitalfond hyrer bank til potentielt salg af Flying Tiger

Ejeren af discountkæden Flying Tiger har ifølge nyhedsmediet Bloomberg hyret den amerikanske storbank Morgan Stanley til at finde en mulig køber til de omkring 800 butikker, der ligger spredt ud over hele verden.

Foto: PR

Den svenske kapitalfond EQT er ifølge Bloomberg News i færd med at forberede et salg af Flying Tiger Copenhagen, der er selskabet bag Flying Tiger-butikkerne.

Ifølge nyhedsbureauet vil EQT hyre den amerikanske storbank Morgan Stanley til at køre salgsprocessen, der kan værdisætte Flying Tiger Copenhagen til en mia. dollar - svarende til godt seks mia. kr.

Det er ikke første gang, nyheden om et potentielt salg er fremme i medierne.

I slutningen af januar skrev Berlingske, at EQT er begyndt at føre samtaler med forskellige investeringsbanker for at finde ud af, om kædens økonomiske bedring er så god, at fonden kunne sælge eller børsnotere Tiger-kæden allerede i løbet af 2018.

"Det har jeg ingen kommentarer til. Alle exitmuligheder er stadig til stede, det gælder også børsplanerne. Alle muligheder er åbne, og vi er tilfredse med udviklingen," udtalte Morten Hummelmose, EQT's mand i bestyrelsen i selskabet bag Tiger-kæden, Zebra, til Berlingske.

Tiger-kæden er grundlagt af Lennart Lajboschitz, der sidder i bestyrelsen og fortsat ejer knap 30 pct. af virksomheden.

Kæden ramte økonomiske problemer under den forrige topchef Xavier Vidal. Berlingske skrev, at en af de ting, Xavier Vidal havde gjort galt, var at hæve priserne for meget, og dermed appellere til en forkert målgruppe. Som resultat heraf blev han afskediget for omkring et år siden, og ind kom i stedet den tidligere Føtex-topchef Mette Maix, som sammen med Carsten Fensholt som ny finansdirektør fik til opgave at rette op på kæden.

Flying Tiger oplyser at have over 800 butikker fordelt ud over store dele af verden.

Medie: Kapitalfond pønser på salg af butikskæde efter opstramning

Tomgang i gamle butikker stækker Tiger før børsnotering

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier