EjendomsWatch

Grøn profil skal skaffe Deas lejere til 200 Aalborg-boliger

Administrationsselskabet har fået til opgave at udleje pensionskasses nybyggede boliger på tidligere godsbanearealer nær Aalborgs centrum. Projektet har kostet 300 mio. kr.

Foto: Aart Architects

Deas står for administration, drift samt udlejningen af Lærernes Pensions 200 kommende lejeboliger i Aalborgs byudviklingsområde Godsbanen nær byens centrum. Projektet har kostet pensionskassens 300 mio. kr.

Nybyggeriet Østeråparken, der opføres med fokus på energi- og klimavenlige løsninger. Blandt andet er taget udstyret med solceller.

"Når vi bygger udlejningsejendomme, skal høj kvalitet i byggeriet, attraktiv beliggenhed og et godt afkast gå op i en højere enhed, og det lever dette projekt op til, samtidig med at bæredygtigheden er i fokus. Vi samarbejder med Deas, som har en dokumenteret evne til resultatskabelse i førstegangsudlejningen og har erfaring med, hvad der driver lejertilfredshed," siger Henrik W. Mogensen, finansdirektør i Lærernes Pension, i en pressemeddelelse.

Dermed ligger pensionskassen sig op ad visionen fra Aalborg Kommune om at gøre Godsbanen til en attraktiv bydel ved at fokusere på bæredygtige principper. Det slår også igennem i efterspørgslen på lejeboligerne, vurderer Henrik Dahl Jeppesen, adm. direktør hos Deas.

"Der er ingen tvivl om, at grønne initiativer tiltrækker og fastholder beboere og bidrager til en bæredygtig udvikling. Vi ved, at det gør en forskel for lejerne, hvis deres nye hjem også har en grøn profil. Også i denne sammenhæng er Østeråparken et spændende projekt, og vi er nu i fuld gang med at løfte udlejningen på vegne af Lærernes Pension," siger han i meddelelsen.

EjendomsWatch har tidligere talt med Henrik W. Mogensen om Lærernes Pensions planer for ejendomsinvesteringer i Aalborg, Danmark og udlandet.

Lærernes Pension kaster 250 mio. kr. i nyt Aalborg-projekt

Lærernes Pension vil mere end fordoble ejendomsporteføljen på fem år

Lærernes Pension skruer op for udenlandske ejendomsinvesteringer

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier