EjendomsWatch

Topchef fyret hos entreprenørkoncernen NCC

Den samlede koncern udvikler sig ikke, som den skal, lyder det fra bestyrelsesformanden, der udpeger en erfaren mand som midlertidig afløser.

Foto: Ritzau Scanpix/Per Folkver

Den svenske entreprenørkoncern NCC, der også har aktivitet i Danmark, har med omgående virkning sat Peter Wågström fra bestillingen som øverste chef gennem de sidste seks år.

"Den samlede gruppe har ikke klaret sig som den skulle. Bestyrelsen vurderer, at NCC har brug for en ny målrettet indsats for at imødegå den udvikling," lyder det fra Tomas Billing, bestyrelsesformand i NCC, i en meddelelse.

Han nævner, at NCC's udskillelse af boligudvikleren Bonava har været en succes, men at NCC' entreprenør- og ingeniøraktiviteter ikke har udviklet sig i overensstemmelse med bestyrelsens forventninger de senere år.

"Lønsomheden er svag i især NCC Infrastructure, men også i dele af NCC Building. Over det seneste år har NCC meldt om store værdimæssige nedskrivninger i disse områder. Ydermere er omsætningen ikke løftet trods et meget stærkt niveau af modtagne ordrer. Overskudsgraden for bygge- og entreprenørforretningen er set på en løbende 12-månedersbasis kun 1,5 pct.," skriver NCC.

Ny midlertidig topchef bliver den hidtidige juridiske direktør, Håkan Broman, der har været i NCC i 18 år.

I meddelelsen erklærer Peter Wågstrøm sig skuffet over bestyrelsens beslutning, men siger samtidig, at han respekterer den.

NCC oplever vigende ordreindgang

NCC melder om skuffende ordreindgang i Danmark

Pensiondanmark kritiserer NCC for luksusbyggeri 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier