EjendomsWatch

JJW Arkitekter skal højne kvaliteten af almene boliger

Nyt forskningsprojekt skal sikre, at renoveringer af den ofte årtier gamle almene boligmasse sker på et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag.

Foto: PR

Når de almene boligselskaber kaster sig ud i omfattende renoveringsprojekter til ofte halve og hele milliarder af kroner, sker det ikke altid med tilstrækkelig viden om ønsker og behov fra såvel beboere som bygherrer.

Det mener arkitekt Camilla Hedegaard Møller, der netop er ansat som erhvervsforsker hos JJW Arkitekter, hvor hun skal stå i spidsen for et forskningsprojekt med det formål at styrke renoveringsprojekterne i den almene boligsektor.

"En af de grundlæggende hypoteser i mit forskningsprojekt er, at arkitekter kan bidrage med mere værdi, hvis de har en endnu bedre viden om bygherrernes og beboernes ønsker, behov og konkrete udfordringer. Det glæder jeg mig meget til at belyse. Jeg ser frem til at udvikle ny viden, der både har et kommercielt og ikke mindst et generelt samfundsmæssigt sigte, der sikrer en bæredygtig helhedstænkning i udviklingen af Danmarks almene boligområder," siger Camilla Hedegaard Møller i en pressemeddelelse.

Forskningsprojektet er støttet af Innovationsfonden og sker i et samarbejde med KADK (Kunstakademiets Arkitektskole), fremgår det.

Nybyggeri og renovering af almene boliger er blandt JJW Arkitekters største forretningsområder, og aktuelt er tegnestuen totalrådgiver på flere renoveringsprojekter i og omkring København, herunder Stadionkvarteret i Glostrup, Søndermarken på Frederiksberg samt Bellahøj.

Ingeniørkonkurs ødelægger resultatet hos JJW Arkitekter 

Arkitektfirma i rekordår: Vi er ikke bare en fabrik

Ny topchef på plads hos københavnsk arkitektfirma

Milliardrenovering af 1235 almene boliger er gennem første etape

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier