EjendomsWatch

Topchef stopper efter 28 år i Skanska

Entreprenørkoncernens øverste chef siger farvel. Afløser ventes præsenteret inden årets udgang.

Foto: PR

Den svenske entreprenørkoncern Skanska, der med tilstedeværelse i både Europa og USA omsætter for, hvad der svarer til knap 120 mia. kr., skal have ny øverste chef.

Den nuværende, Johan Karlström, har meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde stillingen som topchef, der har været hans siden 2008, oplyser Skanska, som de sidste tre år har oplevet en faldende driftsmarginal, senest til 2,6 pct. i 2016.

Johan Karlström kom til Skanska i 1983, hvorefter han gennem 12 år varetog forskellige ledende stillinger. Efter en afstikker uden for koncernen gennem seks år kom han i 2001 tilbage til koncernen, hvor han siden som viceadm. direktør havde ansvaret for Skanskas byggevirksomhed i Norden og senest USA. I 2008 blev han udnævnt til øverste chef.

Viceadm. direktør i Skanska er Anders Danielsson, der er født i 1966. Ifølge meddelelsen fra Skanska er det ambitionen at kunne præsentere en ny topchef inden årets udgang.

MT Højgaard færdiggør stort svensk projekt

Skanska vil smelte kontorer sammen med hoteller

Skanska sælger ejendom i Ørestad for 880 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Klumme: Andelsboliger som vi kender dem ér fremtiden

Andelsboliger er hverken ejerboliger eller noget der minder om almene boliger, og det skal de heller ikke være i fremtiden, lyder det fra danske andelsboligforeningers talerør i denne klumme, der lægger afstand til påstande om at være spekulanter.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier