EjendomsWatch

Topchef stopper efter 28 år i Skanska

Entreprenørkoncernens øverste chef siger farvel. Afløser ventes præsenteret inden årets udgang.

Foto: PR

Den svenske entreprenørkoncern Skanska, der med tilstedeværelse i både Europa og USA omsætter for, hvad der svarer til knap 120 mia. kr., skal have ny øverste chef.

Den nuværende, Johan Karlström, har meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde stillingen som topchef, der har været hans siden 2008, oplyser Skanska, som de sidste tre år har oplevet en faldende driftsmarginal, senest til 2,6 pct. i 2016.

Johan Karlström kom til Skanska i 1983, hvorefter han gennem 12 år varetog forskellige ledende stillinger. Efter en afstikker uden for koncernen gennem seks år kom han i 2001 tilbage til koncernen, hvor han siden som viceadm. direktør havde ansvaret for Skanskas byggevirksomhed i Norden og senest USA. I 2008 blev han udnævnt til øverste chef.

Viceadm. direktør i Skanska er Anders Danielsson, der er født i 1966. Ifølge meddelelsen fra Skanska er det ambitionen at kunne præsentere en ny topchef inden årets udgang.

MT Højgaard færdiggør stort svensk projekt

Skanska vil smelte kontorer sammen med hoteller

Skanska sælger ejendom i Ørestad for 880 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier