EjendomsWatch

Topchef stopper efter 28 år i Skanska

Entreprenørkoncernens øverste chef siger farvel. Afløser ventes præsenteret inden årets udgang.

Den svenske entreprenørkoncern Skanska, der med tilstedeværelse i både Europa og USA omsætter for, hvad der svarer til knap 120 mia. kr., skal have ny øverste chef.

Den nuværende, Johan Karlström, har meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde stillingen som topchef, der har været hans siden 2008, oplyser Skanska, som de sidste tre år har oplevet en faldende driftsmarginal, senest til 2,6 pct. i 2016.

Johan Karlström kom til Skanska i 1983, hvorefter han gennem 12 år varetog forskellige ledende stillinger. Efter en afstikker uden for koncernen gennem seks år kom han i 2001 tilbage til koncernen, hvor han siden som viceadm. direktør havde ansvaret for Skanskas byggevirksomhed i Norden og senest USA. I 2008 blev han udnævnt til øverste chef.

Viceadm. direktør i Skanska er Anders Danielsson, der er født i 1966. Ifølge meddelelsen fra Skanska er det ambitionen at kunne præsentere en ny topchef inden årets udgang.

MT Højgaard færdiggør stort svensk projekt

Skanska vil smelte kontorer sammen med hoteller

Skanska sælger ejendom i Ørestad for 880 mio. kr.

Forsiden lige nu

Det nye Pihl & Søn lander første byggeordre

Et ejendomsprojekt til over 250 mio. kr. på 21.500 kvm bliver Pihl & Søns første totalentreprise, efter selskabet fjernede E’et foran Pihl. Men det bliver ikke den sidste, siger direktøren.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier