EjendomsWatch

Offentlige udbud koster rådgivere dyrt

9 pct. af værdien af offentlige kontrakter går til at regne tilbud, viser nye tal. Et samfundsproblem, mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Minister frygter dårligere løsninger på det, der udbydes.

Cowi er blandt de videnrådgivere, som mener, at offentlige udbud er forbundet med urimeligt store omkostninger. | Foto: PR / Cowi

Landets videnrådgivere, der bl.a. tæller ingeniør- og arkitektfirmaer, bruger så store summer på at regne tilbud ud - som man muligvis ikke vinder alligevel - at det er blevet til et samfundsproblem. Det mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), som i Børsen onsdag gentager en kritik, som FRI har været fremme med tidligere.

Nu viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at videnrådgivere i snit bruger 9 pct. af omsætningen på en opgave på overhovedet at udarbejde et tilbud.

"Vi bruger flere ressourcer på tilbud, end hvad vi synes er rimeligt i forhold til totalomsætningen. Hvis brancheniveauet generelt blev løftet, ville vi og alle andre bruge fære ressourcer, og set fra en samfundsøkonomisk betragtning ville alle parter få mere ud af det," siger Rasmus Ødum, koncerndirektør i Cowi, til Børsen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger i en kommentar, at for høje udgifter til at regne tilbud har den risiko, at dygtige virksomheder afholder sig fra offentlige udbud, og at man dermed ender med dyrere og måske ringere løsninger på en opgave.

Cowi-topchef: "Vi er ikke helt oppe på det niveau, vi ønsker"

Cowi får del i filippinsk byggeboom

Rådgiverfusion begynder med tocifret millionunderskud 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier