EjendomsWatch

Offentlige udbud koster rådgivere dyrt

9 pct. af værdien af offentlige kontrakter går til at regne tilbud, viser nye tal. Et samfundsproblem, mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Minister frygter dårligere løsninger på det, der udbydes.

Cowi er blandt de videnrådgivere, som mener, at offentlige udbud er forbundet med urimeligt store omkostninger. Foto: PR

Landets videnrådgivere, der bl.a. tæller ingeniør- og arkitektfirmaer, bruger så store summer på at regne tilbud ud - som man muligvis ikke vinder alligevel - at det er blevet til et samfundsproblem. Det mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), som i Børsen onsdag gentager en kritik, som FRI har været fremme med tidligere.

Nu viser nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at videnrådgivere i snit bruger 9 pct. af omsætningen på en opgave på overhovedet at udarbejde et tilbud.

"Vi bruger flere ressourcer på tilbud, end hvad vi synes er rimeligt i forhold til totalomsætningen. Hvis brancheniveauet generelt blev løftet, ville vi og alle andre bruge fære ressourcer, og set fra en samfundsøkonomisk betragtning ville alle parter få mere ud af det," siger Rasmus Ødum, koncerndirektør i Cowi, til Børsen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger i en kommentar, at for høje udgifter til at regne tilbud har den risiko, at dygtige virksomheder afholder sig fra offentlige udbud, og at man dermed ender med dyrere og måske ringere løsninger på en opgave.

Cowi-topchef: "Vi er ikke helt oppe på det niveau, vi ønsker"

Cowi får del i filippinsk byggeboom

Rådgiverfusion begynder med tocifret millionunderskud

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier