EjendomsWatch

Cowi-topchef: "Vi er ikke helt oppe på det niveau, vi ønsker"

Topchef er fortrøstningsfuld trods stilstand på bundlinjen, viser halvårsregnskab. Han er dog tilfreds med tilgange til ordrebogen og den voksende omsætning hos rådgivningsvirksomheden.

Lars-Peter Søbye, adm. direktør i Cowi. | Foto: Polfoto/Stine Bidstrup

Der er status quo på bundlinjen hos Cowi efter første halvår, viser regnskabet for perioden. Resultatet af den primære drift før afskrivninger (EBITDA) for første halvdel af 2017 er på samme niveau som den tilsvarende periode i 2016.

Til gengæld vokser omsætningen med 3 pct., og Lars-Peter Søbye, adm. direktør i Cowi, melder om nye projekter i ordrebogen.

"Det glæder mig også, at vores finansielle stabilitet er styrket yderligere med en flot fremgang på 29 pct. i cash flow. På indtjeningssiden er vores EBITDA-resultat på linje med samme periode sidste år, men vi er ikke helt oppe på det niveau, vi ønsker. Det skyldes blandt andet udfordringer i Nordamerika, hvor vi har haft et svagt første halvår, men de sidste par måneder har vist en positiv udvikling. Vores fremgang i ordrebogen på 5 pct. – fordelt på tværs af alle Cowis sektorer – bekræfter os i, at vi kan indfri målsætningerne for hele 2017 og frem mod 2020," siger Lars Peter Søbye i en pressemeddelelse.

EBITDA-resultatet stiger med lidt over 3 pct. til 183 mio. kr. i første halvår sammenlignet med samme periode i 2016, men EBITDA-marginen står nærmest stille, da omsætningen også stiger 3 pct. til lige over 3 mia. kr. Kigger man på overskudsgraden, som tages af resultatet af den primære drift efter afskrivninger, er det sket et fald fra 3,4 pct. til 2,9 pct.

Trods en række usikkerheder, der er relateret til politiske begivenheder på Cowis markeder i især Storbritannien og Nordamerika, har Lars-Peter Søbye stadig positive forventninger for resten af året.

"Cowis forretning er drevet af urbaniseringen, der forsat buldrer derudaf, både på vores skandinaviske hjemmebane og på de internationale markeder. Det skaber en lang række attraktive muligheder, og vi forventer fortsat at vokse i 2017," afslutter Lars-Peter Søbye.

Første halvår har budt på opkøbet af den Stockholm-baserede virksomhed Projektbyrån.

Opkøb sender Cowi forbi milliarden i Sverige

Cowi får del i filippinsk byggeboom

Cowi får Mærsk-direktør i sin bestyrelse

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier