EjendomsWatch

Newsec Datea melder klar til ekspansion

Efter svenske Newsecs overtagelse af danske Datea er administratoren klar til at udnytte behovet for konsolidering i branchen. Vores dør står åben, siger adm. direktør om mindre aktører.

Newsec Datea er klar til at ekspandere, når den forventede konsolideringsbølge blandt ejendomsadministratorer tager fat i de kommende år. Det skriver Berlingske Business Ejendomme.

Sammen med landets største administrationsselskab, Deas, ser nyligt opkøbte Newsec Datea stordriftsfordele som midlet til en mere stabile bundlinje Flemming B. Engelhardt, adm. direktør i Newsec Datea, peger på, at der er nogle rent strukturelle forhold, som også gør det til en stor fordel at være stor og have muskler.

"Nogle af de mindre selskaber har forstået at lave nogle aktiviteter, som de tjener rigtigt gode penge på. Men der er helt klart et tryk fra lovgivning, EU-regulering og digitaliseringen, og det presser de mindre selskaber til en dag at tage kunder og medarbejdere og gå ind i nogle større enheder. Skulle de komme til os, står døren åben, og kaffen er varm," siger Flemming B. Engelhard til Berlingske Business Ejendomme.

Tilbage i begyndelsen af årtiet var Deas og Datea omtrent samme størrelse. I dag er Deas med en omsætning i 2016 på 501 mio. kr. en halv gang større end rivalen.

Det daværende Datea blev tidligere i august solgt til svenske Newsec Property Asset Management, efter ejendomsselskabet Dades havde ejet administrationsselskabet siden stiftelsen i 1993.

Dades-topchef: "Vemodigt at sælge Datea"

Medie: Handel med Datea kan true et salg af Deas

Ejendomsforvalter henter ny topchef i den almene sektor

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier