Medie: Handel med Datea kan true et salg af Deas

Kapitalfonden Montagu er løbet ind i problemer med sit planlagte salg af ejendomsforvalteren Deas, skriver Insidebusiness. Et nyligt salg af rivalen Datea får skylden.
Deas-hovedkvarteret på Frederiksberg. | Foto: PR
Deas-hovedkvarteret på Frederiksberg. | Foto: PR

En plan hos kapitalfonden Montagu om at sælge ejendomsforvalteren Deas for en pris, der nærmer sig 1 mia. kr., er røget ind i alvorlige problemer, skriver Insidebusiness.

Årsagen er sidste uges lynsalg af rivalen Datea til svenske Newsec, hvor salgsprisen ifølge mediet udgjorde 10-12 gange driftsindtjeningen (ebitda), svarende til lidt over 300 mio. kr.

"Hvorfor skulle en interesseret køber betale op imod 20 gange driftsresultatet for Deas, når konkurrenten netop er blevet solgt for det halve," spørger mediet, der også skriver, at der internt i Deas har været forhåbninger om at blive en del af Newsec — en mulighed, der er forsvundet med svenskernes nylige overtagelse af Datea i stedet.

Med til yderligere at vanskeliggøre processen er, at Montagus rådgiver, Deloitte, netop har mistet nøglemedarbejder og ledende partner Johannes Vasehus Sørensen til Carnegie, skriver Insidebusiness.

Over for EjendomsWatch afviser Deas at kommentere, hvilken betydning salget af Datea får for virksomheden.

Dades-topchef: "Vemodigt at sælge Datea" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende