EjendomsWatch

Medie: Handel med Datea kan true et salg af Deas

Kapitalfonden Montagu er løbet ind i problemer med sit planlagte salg af ejendomsforvalteren Deas, skriver Insidebusiness. Et nyligt salg af rivalen Datea får skylden.

Deas-hovedkvarteret på Frederiksberg. | Foto: PR

En plan hos kapitalfonden Montagu om at sælge ejendomsforvalteren Deas for en pris, der nærmer sig 1 mia. kr., er røget ind i alvorlige problemer, skriver Insidebusiness.

Årsagen er sidste uges lynsalg af rivalen Datea til svenske Newsec, hvor salgsprisen ifølge mediet udgjorde 10-12 gange driftsindtjeningen (ebitda), svarende til lidt over 300 mio. kr.

"Hvorfor skulle en interesseret køber betale op imod 20 gange driftsresultatet for Deas, når konkurrenten netop er blevet solgt for det halve," spørger mediet, der også skriver, at der internt i Deas har været forhåbninger om at blive en del af Newsec — en mulighed, der er forsvundet med svenskernes nylige overtagelse af Datea i stedet.

Med til yderligere at vanskeliggøre processen er, at Montagus rådgiver, Deloitte, netop har mistet nøglemedarbejder og ledende partner Johannes Vasehus Sørensen til Carnegie, skriver Insidebusiness.

Over for EjendomsWatch afviser Deas at kommentere, hvilken betydning salget af Datea får for virksomheden.

Dades-topchef: "Vemodigt at sælge Datea" 

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier