EjendomsWatch

Butikker oplever den laveste tomgang i otte år

Der har gennem otte år ikke været så lav økonomisk tomgang i butikslokaler, som der er i dag. Det viser nye tal for Ejendomsforeningen Danmark, der også fortæller, at København oplever et fald på knap en tredjedel siden januar.

Foto: Mathilde Bech/Jyllands-Posten

Færre butikslokaler står tomme. Og faktisk har den økonomiske tomgang for butikker nået det laveste niveau siden 2009 efter endnu et kvartal med fald. Det skriver Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelelse.

"Det vidner om, at der er en god efterspørgsel efter butiksarealer, og butikkerne forventer stigende købelyst hos kunderne," lyder det fra cheføkonom Morten Marott Larsen, der fortsætter:

"Det seneste kvartals udvikling er blandt andet et resultat af et fortsat stigende lejeniveau for butikslejemål. Det gælder også for tomme lejemål, at lejen er steget en anelse, og det modvirker tomgangsfaldet."

I det centrale København ligger den økonomiske tomgang for butikker på 3,9 pct. efter et fald på to procentpoint, eller godt en tredjedel siden seneste kvartal.

Nordjylland oplever markant fald i tomme butikker 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier