EjendomsWatch

Butikker oplever den laveste tomgang i otte år

Der har gennem otte år ikke været så lav økonomisk tomgang i butikslokaler, som der er i dag. Det viser nye tal for Ejendomsforeningen Danmark, der også fortæller, at København oplever et fald på knap en tredjedel siden januar.

Foto: Mathilde Bech/Jyllands-Posten

Færre butikslokaler står tomme. Og faktisk har den økonomiske tomgang for butikker nået det laveste niveau siden 2009 efter endnu et kvartal med fald. Det skriver Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelelse.

"Det vidner om, at der er en god efterspørgsel efter butiksarealer, og butikkerne forventer stigende købelyst hos kunderne," lyder det fra cheføkonom Morten Marott Larsen, der fortsætter:

"Det seneste kvartals udvikling er blandt andet et resultat af et fortsat stigende lejeniveau for butikslejemål. Det gælder også for tomme lejemål, at lejen er steget en anelse, og det modvirker tomgangsfaldet."

I det centrale København ligger den økonomiske tomgang for butikker på 3,9 pct. efter et fald på to procentpoint, eller godt en tredjedel siden seneste kvartal.

Nordjylland oplever markant fald i tomme butikker 

Mere fra EjendomsWatch

Mægler misbrugt i Rema-direktørs boligsalg for 120 mio. kr.

REMA-DIREKTØR I DOBBELTROLLE: En lokal ejendomsmæglers vurdering blev brugt, da Rema-direktør solgte et boligprojekt til små investorer for over 120 mio. kr. Mægleren afviser dog nogensinde at have lavet den pågældende vurdering. ”Vi er bare blevet brugt som en brik i et stort spil,” siger mægler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier