EjendomsWatch

Frank Jensen: København skal ikke blive et rent VIP-projekt

Københavns overborgmester mener, at presset på hovedstadens boligmarked er kommet for at blive. Med planloven som løftestang arbejder han dog på at sikre, at hver femte bolig forbliver almen.

Overborgmester Frank Jensen (S) tog første spadestik til endnu et alment boligbyggeri i København. Skyttehusene bliver en del af det nye Bellakvarter ved Bella Center i Ørestad. | Foto: Peter Hove Olesen/Polfoto

Flere eksperter peger på, at den danske hovedstad er ved at udvikle sig til et område for velstillede, hvor folk med lavere indtægter må se langt efter en bolig, som er til at betale - og måske endda opgive drømmen om at bo i København. I et interview bragt i Flensborg Avis tager Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune, til genmæle over for kritikken.

"Som socialdemokrat er det en af mine allervigtigste prioriteter, at København forbliver en blandet by, en by, hvor du også kan bo, hvis du har en gennemsnitlig indkomst eller har få penge. Men jeg tror, at presset på boligmarkedet er kommet for at blive - det er jo ikke nyt, at det er svært at finde en billig bolig i København, og det er klart, at det ikke bliver lettere af, at vi er en by i vækst, så der er mange om boligerne. Men jeg synes ikke, at det billede, der gives af, at vi ser hjælpeløst til, er korrekt.

Han er enig i, at mange andelsboligforeninger har valgt at lade deres boligpriser nærme sig ejerboligmarkedet, men han er ikke enig i, at tanken om billige boliger er gået fløjten. Han vil fortsat have 20 pct. almene boliger i København.

Frank Jensen har tidligere ytret bekymring over udsigten til, at København ender som et "VIP-projekt". En udtalelse, som faldt i forbindelse med, at Folketinget i efteråret var tæt på at sløjfe en tidligere ændring i planloven fra 2014, som giver kommuner ret til at øremærke 25 procent af nyudlagte byggegrunde til almennyttigt byggeri.

Det lykkedes imidlertid at finde politisk flertal på tværs af rød og blå blok til at bevare reglen om almennyttige boliger.

"Meget få savner petroleumsvarme, lokum og tre baghuse i gården"

S: Flere almene boliger i Københavns Sydhavn

Københavns rigeste områder stikker af fra de fattigste

Borgmester advarer mod københavnsk overklasseghetto

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier