EjendomsWatch

Udbudte kontorlokaler er på laveste niveau i syv år

Ikke siden 2010 har der været så få ledige kontorer rundt omkring i landet, viser tal fra Ejendomstorvet. God økonomisk gænge og flere kontorjobs i erhvervslivet får æren.

Foto: Lars Krabbe

Ved indgangen af årets andet kvartal var 7,5 pct. af landets kontorlokaler enten udbudt til salg eller leje. Det er den laveste andel siden 2010. Det skriver Ejendomstorvet i en pressemeddelelse.

Tallene er udarbejdet på baggrund af et samarbejde med Dansk Ejendomsmæglerforening og udgør en del af et kvartårligt markedsindeks. Hos Dansk Ejendomsmæglerforening mener senioranalytiker Mads Lindegaard, at det dels skyldes en god økonomi, men også at arbejdsmarkedets sammensætning skifter.

"Gennem de seneste år har der været en stigning i antallet af job inden for klassiske kontorfag, og det har medført øget efterspørgsel på kontorer og dermed faldende udbud," siger han i pressemeddelelsen.

Det fremgår, at København ved udgangen af marts havde 6,8 pct. udbudte kontorer, som er under landsgennemsnittet. Men i Københavns omegn kunne man fremvise landets højeste andel af udbudte lokaler, som var på godt 12 pct.

Topdanmark tager det lange, seje træk med sine kontorejendomme

Brødre omdanner tomme kontorer til hotellejligheder 

Sydjysk detail topper på tomgang 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier