EjendomsWatch

Udbudte kontorlokaler er på laveste niveau i syv år

Ikke siden 2010 har der været så få ledige kontorer rundt omkring i landet, viser tal fra Ejendomstorvet. God økonomisk gænge og flere kontorjobs i erhvervslivet får æren.

Foto: Lars Krabbe

Ved indgangen af årets andet kvartal var 7,5 pct. af landets kontorlokaler enten udbudt til salg eller leje. Det er den laveste andel siden 2010. Det skriver Ejendomstorvet i en pressemeddelelse.

Tallene er udarbejdet på baggrund af et samarbejde med Dansk Ejendomsmæglerforening og udgør en del af et kvartårligt markedsindeks. Hos Dansk Ejendomsmæglerforening mener senioranalytiker Mads Lindegaard, at det dels skyldes en god økonomi, men også at arbejdsmarkedets sammensætning skifter.

"Gennem de seneste år har der været en stigning i antallet af job inden for klassiske kontorfag, og det har medført øget efterspørgsel på kontorer og dermed faldende udbud," siger han i pressemeddelelsen.

Det fremgår, at København ved udgangen af marts havde 6,8 pct. udbudte kontorer, som er under landsgennemsnittet. Men i Københavns omegn kunne man fremvise landets højeste andel af udbudte lokaler, som var på godt 12 pct.

Topdanmark tager det lange, seje træk med sine kontorejendomme

Brødre omdanner tomme kontorer til hotellejligheder

Sydjysk detail topper på tomgang

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier