EjendomsWatch

Nordsjællandsk entreprenør løfter toplinjen med 30 pct

Nordsjællandske HHM nyder godt af blandt andet det genopstående boligmarked i København, som har bidraget til resultatvækst i 2016 for byggefirmaet.

Foto: Cathrine Ertmann

Oven på en solid mavepuster er der igen kommet stor aktivitet i det private boligmarked, og det har været med til at skyde salget og indtjeningen i vejret hos entreprenørselskabet HHM.

Virksomheden fra Hillerød i Nordsjælland, som både bygger enfamiliehuse og leverer total- og hovedentrepriser inden for erhvervs- og boligbyggeri, har i løbet af 2016 løftet sin omsætning med 30 pct. til 690 mio. kr.

Den øgede toplinje har bidraget til at sende overskuddet før skat op på 31,5 mio. kr., hvilket er en fordobling sammenlignet med året før og samtidig en markant bedring i forhold til de encifrede millionoverskud, der blev hentet hjem i årene efter 2007-2008.

"Vi har i en længere periode efter boligboblen i 2007-2008 skullet sadle om og bygge mange byggerier, der har haft relation til offentlige penge. Det har både været renovering af almennyttige boliger, plejecentre og så videre," forklarer adm. direktør og medejer Svend Pedersen.

"Det gør vi stadig, men nu har vi fået en del af det blomstrende boligmarked i København med ind over vores omsætning. Så omsætningsvæksten skyldes, at vi har bygget en del ejerboliger for projektudviklingsselskaber," fortsætter direktøren.

Eksempelvis har entreprenørfirmaet været indover boligprojekter i Carlsberg Byen og Bellarækkerne, der ligger i Ørestad i København. Derudover har der ifølge Svend Pedersen været en rekordhøj levering i antallet af individuelle og arkitekttegnede enfamiliehuse, som bliver tegnet af egne folk.

På grund af den store økonomiske vækst i 2016 havde HHM en overskudsgrad for året på omkring 4,6 pct. Året før lå den på cirka 2,8 pct.

Inden for byggebranchen er der blandt mange en tommelfingerregel om, man som entreprenør gerne skal have en overskudsgrad på minimum 5 pct. for at stå stærkest i forhold til de eventuelle risici, der måtte være i markedet.

Og hos HHM er det bestemt også planen at rykke nærmere den magiske grænse i løbet af 2017.

"Vi er en traditionel opbygget entreprenørvirksomhed med egenproduktion inden for rigtig mange fagområder, og derfor lægger vi også vægt på at overholde de tidsplaner og de økonomiske rammer, vi har aftalt med bygherrerne," fortæller Svend Pedersen.

"Det kan lyde simpelt. Men vores vej til at gøre det bedre er egentlig at udføre det arbejde, vi beskæftiger os med, bedst muligt. Det er noget, vi bruger mange kræfter på blandt andet ved at optimere vores processer," uddyber han.

I øjeblikket har HHM godt 200 medarbejdere, hvilket er på niveau med for et års tid siden.

Ifølge Svend Pedersen er der ingen plan om at skulle ud i et større ansættelsesboom, men han nævner alligevel, at der er stor fokus på at finde kompetente praktikanter og lærlinge for at bevare den rette medarbejderstyrke til fremtiden.

Praksis Arkitekter tegner nye boliger i Carlsberg Byen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier