International hæder til dansk sygehusbyggeri

På årets internationale ejendomsmesse, Mipim, kunne rådgivere fra Danmark for første gang i to år smykke sig med en af de eftertragtede priser for særligt bemærkelsesværdige byggeprojekter.
Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

CANNES — Region Sjælland har med byggeriet af det psykiatriske hospital, Gaps, i Slagelse skabt så megen opmærksomhed, at projektet torsdag aften blev hyldet med en af de eftertragtede Mipim-priser.

Det er Karlsson Arkitekter og danske Vilhelm Lauritzen, der står bag arkitekturen, som er forsøgt at skabe en helende effekt på hospitalets patienter.

Hospitalet vandt i kategorien "Best healthcare development" i konkurrence med tre andre sundheds- og hospitalsbyggerier.

"Vi er naturligvis utroligt glade for at få den anerkendelse. Der er fortsat meget stort fokus på sundhedsbyggeri og helende arkitektur, hvor man i tiltagende grad fokuserer på patienterne frem for udelukkende på institutionen. Man ser med andre ord på sundhedsbyggeri ud fra en menneskelig skala, og det udmønter sig i nogle smukke og sanselige bygninger. Disse værdier er om noget manifesteret i Gaps, og det er en Mipim Award i høj grad med til at understrege," siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, i en pressemeddelelse.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter kan snart åbne en samling af Mipim-priser: Seneste pris til Danmark kom i hus i 2015, da boligprojektet Krøyers Plads i København vandt en pris med Vilhelm Lauritzen som arkitekt. Arkitektfirmaet kunne samme år indkassere hæder, da Region Hovedstaden vandt en pris for sit projekt for det nye superhospital i Hillerød.

I aften er der rent matematisk 11 pct. chance for hæder til Danmark

Arkitekter: At være finalist til en Mipim-pris åbner døre

Fire danske arkitekthuse kæmper om international hæder på årets Mipim-messe

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også