EjendomsWatch

International hæder til dansk sygehusbyggeri

På årets internationale ejendomsmesse, Mipim, kunne rådgivere fra Danmark for første gang i to år smykke sig med en af de eftertragtede priser for særligt bemærkelsesværdige byggeprojekter.

Foto: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

CANNES — Region Sjælland har med byggeriet af det psykiatriske hospital, Gaps, i Slagelse skabt så megen opmærksomhed, at projektet torsdag aften blev hyldet med en af de eftertragtede Mipim-priser.

Det er Karlsson Arkitekter og danske Vilhelm Lauritzen, der står bag arkitekturen, som er forsøgt at skabe en helende effekt på hospitalets patienter.

Hospitalet vandt i kategorien "Best healthcare development" i konkurrence med tre andre sundheds- og hospitalsbyggerier.

"Vi er naturligvis utroligt glade for at få den anerkendelse. Der er fortsat meget stort fokus på sundhedsbyggeri og helende arkitektur, hvor man i tiltagende grad fokuserer på patienterne frem for udelukkende på institutionen. Man ser med andre ord på sundhedsbyggeri ud fra en menneskelig skala, og det udmønter sig i nogle smukke og sanselige bygninger. Disse værdier er om noget manifesteret i Gaps, og det er en Mipim Award i høj grad med til at understrege," siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, i en pressemeddelelse.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter kan snart åbne en samling af Mipim-priser: Seneste pris til Danmark kom i hus i 2015, da boligprojektet Krøyers Plads i København vandt en pris med Vilhelm Lauritzen som arkitekt. Arkitektfirmaet kunne samme år indkassere hæder, da Region Hovedstaden vandt en pris for sit projekt for det nye superhospital i Hillerød.

I aften er der rent matematisk 11 pct. chance for hæder til Danmark

Arkitekter: At være finalist til en Mipim-pris åbner døre

Fire danske arkitekthuse kæmper om international hæder på årets Mipim-messe

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier