EjendomsWatch

Ejendomsforeningen Danmark kritiserer overborgmesters Airbnb-løsning

Foreningen mener, at nyt forslag til at regulere tjenesten Airbnb er mangelfuldt. Usikkerhed om, hvorvidt der bliver betalt skat er fortsat ikke belyst.

Torben Christensen. | Foto: PR

Der er fortsat ikke styr på de skattemæssige udfordringer ved Airbnbs tilstedeværelse i København. Det mener Torben Christensen, adm. direktør i Ejendomsforeningen Danmark, på trods af at man i Københavns Kommune i øjeblikket har fokus på at indføre en begrænsning på omfanget af københavnernes udlejning af deres boliger gennem tjenesten. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ejendomsforeningen Danmark.

"Det skattemæssige spørgsmål er ikke løst, og der er derfor ikke en sikkerhed for, at de pågældende betaler skat. Der er heller ikke en meget klar opfattelse af, hvem der må udleje deres boliger via Airbnb," siger Torben Christensen i meddelensen.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) kom forleden med et forslag om et loft over antallet af udlejninger igennem tjenesten Airbnb. Forslaget er inspireret af en lignende aftale, som bystyret i Amsterdam har indgået med Airbnb, og det skal ifølge overborgmesteren mindske problemerne med blandt andet nabogener som følge af overdreven brug af tjenesten.

Torben Christensen mener dog, at forslaget kun vil have en begrænset effekt.

"Der er allerede en meget stor del af københavnerne, der slet ikke må udleje gennem Airbnb, men mange af dem ved det ikke. Bor man for eksempel i en lejelejlighed, må man kun udleje via Airbnb, hvis ejendommens ejer har godkendt det. Og i andelsbolig- og ejerforeninger er der mange steder forbud mod at korttidsudleje en lejlighed," siger han videre i meddelelsen.

Han peger på, at mange udlejere, andelsbolig- og ejerforeninger i virkeligheden slet ikke accepterer udlejning via Airbnb på grund af de gener, det kan give for de øvrige beboere.

Helt konkret oplevede Ejendomsforeningen Danmark, at der i 2016 var et stigende antal henvendelser fra foreninger, private udlejere og ejendomsadministratorer, der gik på, hvordan man bedst håndterer udlejning via Airbnb, samtidigt med at de også gav udtryk for, at de mange turister i de enkelte ejendomme skaber utryghed blandt beboerne, skriver Ejendomsforeningen Danmark videre.

København vil sætte loft på Airbnb-udlejning 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

149 mio. kr. lyder prisen på det luksushotel, som EjendomsWatch mandag omtalte, at erhvervsmanden Fritz Schur har solgt. Det viser dagens liste med 37 ejendomshandler, hvor også Danica, Dades, PFA, Jeudan, W.P Carey optræder. Listen bringes i samarbejde med Resights.

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier