Nyt ESG-værktøj vækker begejstring i finanssektoren

Flere finansielle aktører forventer, at nyt værktøj til ejendomsbranchen vil gøre det nemmere at understøtte investeringer, som prioriterer en grøn omstilling.
EU-krav betyder, at selskaber fra 1. januar 2024 skal dokumentere klimapåvirkning samt sociale- og ledelsesmæssige forhold. | Foto: Colourbox
EU-krav betyder, at selskaber fra 1. januar 2024 skal dokumentere klimapåvirkning samt sociale- og ledelsesmæssige forhold. | Foto: Colourbox

Landets penge- og realkreditinstitutter vil kunne drage nytte af det nye gratis rapporteringsværktøj, Real ESG - The Real Estate Reporting Framework, der blev lancereret tidligere torsdag og bl.a. gør det muligt at konkretisere og sammenligne ejendomsbranchens klimaaftryk.

Bjarne Jørgensen, direktør for store erhvervskunder i Realkredit Danmark, forklarer, at han ser frem til en fælles rapporteringsstandard:

”Standarden giver samtidig den finansielle sektor adgang til mere ensartet ESG-data, som åbner mulighederne for, at vi bedre kan understøtte kunderne med relativt gunstigere lånevilkår for investeringer, der fremmer den grønne omstilling. Værktøjet vil derfor på flere måder medvirke til at rykke branchen i den rigtige retning,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Tidligere torsdag gik værktøjet officielt i luften via ejendomsbranchens talerør Ejendomdanmark og videnscentret Molio, hvilket kommer som led i, at større virksomheder fra årsskiftet har pligt til bæredygtighedsrapportering på flere parametre heriblandt klimapåvirkning og sociale forhold. 

”Den grønne omstilling og ESG-fokus er afgørende for hele ejendomsbranchen nu og fremover. En vigtig del af omstillingen er at kunne følge denne med ESG-data og rapportering. Det er vigtigt, at vi arbejder sammen, så vi finder gode og operationelle løsninger til gavn for hele branchen”, udtaler Jakob Wind-Hansen, vicedirektør og ansvarlig for erhvervsejendomme i Nykredit.

Det fælles sprog samt øget gennemsigtighed vil derudover bidrage til, at branchens store og små aktører sammen kan rykke sig i en grønnere retning, lyder det fra projektholdet bag værktøjet, der har modtaget støtte fra den filantropiske forening Realdania.

”Når det drejer sig om ESG-data for ejendomsbranchen er det vigtigt, at både store og små ejendomsbesiddere får et ens ”ESG-sprog”, som de kan bruge i deres dialog med kunder, investorer og de finansielle institutter,” siger Mads Pinstrup, forretningsdirektør for storkunder inden for erhvervsejendomme hos Jyske Bank-koncernen.

”Med Real ESG får ejendomsbesidderne netop et ens ESG-sprog, der er det samme, uafhængigt af om en ejendomsbesidder har 1 eller 50 ejendomme. Det kommer især de mindre ejendomsselskaber til gode, at de nu får mulighed for at lave den samme type ESG-rapportering, som de store kan.”

Opgaven bliver nu at få værktøjet forankret i branchen og løbende videreudvikle det. I øjeblikket arbejder folkene bag på at kunne offentliggøre næste udgave af værktøjet efter sommerferien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også