Branche jubler over finanslovforslag uden lagerskats "vederstyggeligheder"

Lagerskattens fravær i regeringens netop offentliggjorte finanslovforslag er også til gavn for den grønne omstilling, lyder det bl.a. fra DI Ejendoms formand, Per W. Hallgren.
Indførelse af lagerskat på fiktive ejendomsgevinster ville "gøre det sværere for aktører i branchen at investere i ejendomme og således også i den grønne omstilling,” lyder det fra Per W. Hallgren, formand for DI Ejendom og adm. direktør i Jeudan. | Foto: PR / Jeudan
Indførelse af lagerskat på fiktive ejendomsgevinster ville "gøre det sværere for aktører i branchen at investere i ejendomme og således også i den grønne omstilling,” lyder det fra Per W. Hallgren, formand for DI Ejendom og adm. direktør i Jeudan. | Foto: PR / Jeudan

”Det var en dårlig ide fra starten af.”

Den forkætrede lagerskat er som allerede annonceret af SVM-regeringen i forbindelse med dens tiltrædelse i december ikke en del af det netop offentliggjorte finanslovforslag, og den beslutning giver fortsat anledning til glæde hos landets største erhvervsorganisation, DI.

”Grundprincippet om, at selskaber først beskattes, når fortjenesten er realisereret, bør fortsat være det bærende princip – som forslaget om lagerbeskatning brød med. Så det er rigtig godt, at planerne nu er droppet,” siger Bo Sandberg, skatte- og boligøkonom hos DI, i en pressemeddelelse.

Lagerskatten, der konkret bestod i løbende beskatning af selskabers urealiserede ejendomsavancer, var tænkt som en finansieringskilde på oprindeligt 850 mio. kr. årligt til tidlig pension, Arne-pensionen. Efter folketingsvalget 1. november stod det imidlertid klart, at forslaget ikke længere havde et politisk flertal bag sig.

Grøn slagside

Ifølge det nyetablerede organ DI Ejendoms formand, Per W. Hallgren, ville lagerbeskatningen ”have ført til en radikal ændring af den skattemæssige behandling af ejendomme i Danmark.”

”En af de udfordringer, som vi har belyst i forbindelse med lagerbeskatningen, er, at den vil gøre det sværere for aktører i branchen at investere i ejendomme og således også i den grønne omstilling,” lyder det fra Per W. Hallgren, der ud over formandskabet hos DI Ejendom beklæder posten som adm. direktør i ejendomsselskabet Jeudan.

Det uddybes af Bo Sandberg, som forklarer, at der ”blandt det nu droppede lovforslags mange vederstyggeligheder var, at lagerbeskatningen ville straffe de ejere af erhvervsejendomme, som energirenoverer ejendommen og derved opnår både værdistigning og lavere klimaaftryk.”

Erhvervslivets – og i særdeleshed ejendomsbranchens – vækst- og konkurrencevilkår ligger også interesseorganisationen Ejendomdanmark på sinde.

”Lige nu står vi også over for store investeringer i at skabe mere klimavenlige ejendomme. Ude i virksomhederne kræver det, at der er råd til de nødvendige investeringer – og her hjælper det gevaldigt, at lagerskatten ikke bliver pålagt som en unødvendig byrde,” siger Peter Stenholm, adm. direktør hos Ejendomdanmark i en pressemeddelelse.

Han roser desuden regeringen for med finanslovsforslaget at udstikke ”en ansvarlig økonomisk kurs” i sit forsøg på at få bugt med inflationen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også