Arkitema vender røde tal til beskedent overskud

Det Cowi-ejede arkitektfirma Arkitema har i regnskabsåret 2022 både fremgang på top- og bundlinje. Man forventer dog nedgang i indeværende år.
Thomas Kveiborg er adm. direktør i Arkitema, som beskæftiger omtrent 650 ansatte. | Foto: PR / Arkitema
Thomas Kveiborg er adm. direktør i Arkitema, som beskæftiger omtrent 650 ansatte. | Foto: PR / Arkitema

Topchefen i Arkitema, Thomas Kveiborg, erklærer sig tilfreds med den netop fremlagte årsrapport for 2022, lyder det i en pressemeddelelse. 

Nettoomsætningen er steget med 50 mio. kr. til knap 660 mio. kr. i 2022, mens resultat før skat er vendt fra 18,9 mio. kr. i røde tal til 3,3 mio. kr. i sorte. Der er dog et stykke op til resultaterne i 2018 og 2020, der begge år bød på tocifrede millionoverskud.

Samtidig er egenkapitalen øget med 25 pct. til 64 mio. kr., så soliditeten krydser 30 pct. bl.a. udgjort af et kapitalindskud fra moderselskabet på 15 mio. kr., fremgår det af årsrapporten. 

”Vi har gennem flere år arbejdet bevidst for at skabe en robust forretning, der har flere ben at stå på, og gennem Cowis ejerskab er vi blevet yderligere diversificeret. Dét har hjulpet os gennem 2022, hvor vi trods flere udfordringer især lykkedes med at få opgaver inden for energi og industri,” udtaler arkitektchefen i meddelelsen. 

Han er særligt tilfreds med resultatet, fordi en usikker verdenssituation og byggebranche i udfordringer har resulteret i forandringer i markedet - forandringer, som arkitektvirksomheden altså formår at komme igennem, lyder det. 

Dog er der plads til forbedring, idét at ”lønsomheden skal forbedres markant i de kommende år,” udtaler Thomas Kveiborg. 

”Når vi kigger på vores pipeline, de aftaler vi har indgået og strukturen i vores organisation, ser vi gode muligheder for, at vi kan bygge ovenpå årets resultat.”

I årsrapporten fremgår det, at virksomheden i indeværende år ikke vil komme ligeså flot gennem de omtalte svære markedsvilkår, og Arkitema forventer således ”en nedgang i omsætningen,” står der, uden at det bliver konkretiseret yderligere. 

Arkitema har 650 medarbejdere på seks kontorer fordelt i Danmark, Norge og Sverige. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også