”En grim cocktail”: Ny fyringsbølge hærger arkitektbranche

Nedturen i byggebranchen går også hårdt ud over landets arkitektvirksomheder, der over en bred kam er tvunget til at skride til fyringer for anden gang i år. Topchef hos Arkitema forudser, at problemerne kommer til at fortsætte ”i et par år.”
Arkitema med Thomas Kveiborg i spidsen er en af de tegnestuer, der har skåret i medarbejderstaben i år. | Foto: PR / Arkitema
Arkitema med Thomas Kveiborg i spidsen er en af de tegnestuer, der har skåret i medarbejderstaben i år. | Foto: PR / Arkitema

Den danske arkitektbranche står over for den anden bølge af fyringer i år som følge af byggesektorens konkurser og generelle afmatning, og umiddelbart er der ikke meget blå himmel at se i horisonten for hverken de små eller store tegnestuer.

Det skriver Børsen, der beretter, at den første bølge af fyringer i sommer bl.a. ramte Aart Aarchitects, Skala Arkitekter og Arkitema.

Mens arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco i sidste uge afskedigede ni medarbejdere, er der ti personer hos C.F. Møller, der enten er blevet fyret eller ikke har fået forlænget deres kontrakt dette efterår. Hos Cubo Arkitekter har man vinket farvel til otte ansatte svarende til mere end 10 pct. af staben.

Selvom der ifølge Per Ravn, partner og adm. direktør hos Cubo, er ”super travlt” med igangværende projekter pt., så tror han ikke, at man næste år at ”kan lykkes med at hente lige så mange opgaver ind, som vi får ledige hænder.”

Arkitemas adm. direktør, Thomas Kveiborg, beskriver situationen som ”en grim cocktail” og fortæller, at ”vi kommer til at kigge ind i et par år, der kan blive ret udfordrende.”

Markedsuro får arkitektfirmaer til at skride til fyringer

Arkitekt-talerør havde gerne beholdt Lene Espersen ”for altid”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også