”Et livsværk under opløsning”: Esbjerg-entreprenør går konkurs

Muffbyg-direktør og -stifter erkender, at man efter flere år med vækst har ”mistet overblikket med store tab til følge.” Allerede inden konkursbegæringen var en række projekter gået i stå.
Direktør Jakob Muff stiftede den nu konkursramte virksomhed for 20 år siden. | Foto: PR
Direktør Jakob Muff stiftede den nu konkursramte virksomhed for 20 år siden. | Foto: PR

Bestyrelsen hos Esbjerg-entreprenøren Muffbyg har besluttet at indgive konkursbegæring, hvilket har den umiddelbare konsekvens, at omkring 120 medarbejdere mister jobbet, og at en rækker leverandører og underentreprenører må sluge tab.

Det skriver Licitationen ud fra en pressemeddelelse.

”Muffbyg har været præget af stærk vækst de seneste par år, og vi har måttet hente projektfolk ind til at håndtere større sjællandske byggesager, som vi ikke i tilstrækkelig grad har formået at indføre i de principper og metodikker, vi har arbejdet efter i hele vores levetid,” siger direktør Jakob Muff, der beskriver situationen som ”et livsværk under opløsning.”

Han påpeger desuden, at virksomheden ikke har været dygtig nok til at regulere sine priser i takt med, at materialepriserne generelt er steget, og at disse faktorer har betydet, ”at vi har mistet overblikket over projekterne med store tab til følge” med henvisning til to projekter i Køge, Cirkelhuset og Skovgårdene.

For nylig kunne Jydskevestkysten fortælle, at sidstnævnte projekt samt opførelsen af bofællesskabet Orangerierne på den tidligere flyvestation i Værløse var gået i stå, fordi Muffbyg ikke havde betalt underleverandører. Ligeledes skulle et sagsanlæg på flere millioner have været undervejs.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også